anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy Allegro Protect zabezpiecza również zakupy u chińskich sprzedawców?

Client:46561710
#3 Debiutant#

Czy Allegro Protect zabezpiecza również zakupy u chińskich sprzedawców dostarczających towar prosto z Chin?

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

kostas11
#21 Demiurg#

@Client:46561710 oczywiście, jak coś nie tak z bublem towarem, zakładasz dyskusję potem czekasz 14 dni i składasz wniosek Protect 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

Client:46561710
#3 Debiutant#

Dzięki za odpowiedź!👍

A czy może się orientujesz od jakiej kwoty mogę się spodziewać  nałożenia cła? Chcę kupić jakieś **piiip**oły - haczyki stalowe, tylko potrzebuję ich ok 200 opakowań na kwotę pewnie ok 2800zł, czy przy takiej kwocie mogę już się spodziewać cła, a jeśli tak to jak to się odbywa?

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Nie od kwoty a od skontrolowanej paczki sprawdzą to ci cło i vat dowalą a jak nawalisz dużo rzeczy to jeszcze zrobią z ciebie importera i dostaniesz karę

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Client:46561710 AP to jest forma rekompensaty i nie zawsze musisz ją otrzymać to tylko decyzja Allegro, jak masz podejrzenia że towar może dotrze albo nie taki to nie kupuj.

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@Client:46561710 Teoretycznie tak > ale do zakupów od majfriendów są inne portale > niestety ale dużo pewniejsze od Allegro > a co do cła to decyduje Urząd Celny przy odprawie przesyłki > jak dołożą cło to będziesz musiał też opłacić VAT

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

A jeszcze jakieś zabezpiecza? Czego to się człowiek ostatnio dowiaduje.

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@AnnaG-Antyki Widzisz jak to jest > człowiek się rodzi się nic nie wiedząc > umiera wiedząc jeszcze mniej😂

oznacz moderatorów