Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, przytrafiło mi się takie coś pierwszy raz . A mianowicie po zakupie produktu i opłaceniu karta płatnicza, wpisaniu kodu weryfikacyjnego w aplikacji bankowej dla tej platnosci, witryna allegro poprosiła o kod cvv z karty . Po wpisaniu pojawil sie komunikat na zielono transakcja opłacona . Miał ktoś tak już, czy to jest normalne Czy blokować kartę???
Cześć, @MarcinPazdan. Widzę, że doszło do zakupu i płatność przeszła prawidłowo. Czy może w ostatnim czasie aktualizowałeś aplikację lub zmieniałeś kartę? Możliwe, że to wpłynęło na ponowny proces weryfikacji danych.
Tutaj znajdziesz więcej info na temat płatności kartą.
Dzisiaj miałem taką sytuację pierwszy raz, a robię zakupy na allegro po kilka w miesiącu. Mianowicie kliknąłem rodzaj karty i podałem wszystkie dane numer, data ważności i cvv. Po kliknięciu opłać przeniosło mnie na stronę banku z prośbą o potwierdzenie przelewu. W telefonie potwierdziłem płatność i nagle na stronie pojawiła się informacja "Podaj kod z tyłu karty aby potwierdzić, że masz kartę przy sobie" .... coś takiego pojawiło się pierwszy raz, ale potwierdziłem wpisując drugi raz kod cvv.
To trochę dziwne, bonie zmieniałem aplikacji, nie jestem za granicą i w ogóle nic się nie zmieniło od tego czasu gdy kupowałem w zeszłym tygodniu.
Jakieś pomysły?
Oby nie okradli, skoro tyle zabezpieczeń stosują
Bez kodu się nie da, tylko masz opcję
- użyj tylko raz
-zapisz kartę
@MarcinPazdan Tak > czasami trzeba autoryzować transakcje kodem cvv > ale to są wymagania banku > Allegro tylko pośredniczy
Banki zmieniają zasady autoryzacji płatności internetowych > wprowadzają coraz więcej potwierdzeń > czasami nawet 2 kody + awatar (w aplikacji)