anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy brak powiadomienia o przyznaniu kuponu jest w porządku?

orzech299
#1 Nowicjusz

Dzień dobry, 

22 października otrzymałem od serwisu Allegro maila z informacją o możliwości uzyskania kuponu na 30 zł za założenie Allegro Pay. W związku z tą atrakcyjną zachętą zawnioskowałem o taką kartę. Kartę otrzymałem w piątek 31 października i chcąc ją aktywować zgodnie z instrukcjami w otrzymanym liście zacząłem szukac tej możliwości w aplikacji oraz rzeczonego kuponu. Okazało się jednak, że kupon miał wažność 7 dni, a został przyznany w dniu złożenia wniosku o kartę i juz wygasł.... jeszcze przed fizycznym otrzymaniem karty... W dniu przyznania kuponu tj 22 października nie dostałem od Allegro żadnego maila z taką informacją, choć oczywiście dostałem maila potwierdzającego złożenie wniosku o kartę- niestety choćby słowa o przyznaniu kuponu tam nie było. Tutaj jak widać serwis Allegro nie przykłada już tak szczególnej uwagi do informowania swoich klientów o możliwości skorzystania z kuponu i o jego bardzo krótkim terminie ważności. Aż nasuwa się myśl, że może taki był cel tej promocji. Ciekawe jak wiele osób nabrało się na ta promocje tak jak ja. Tak, wiem, mogłem przeciez zapoznać się z regulaminem promocji.

Czy to normalna praktyka?

Pozdrawiam

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

Sa_nova
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@orzech299 w momencie otrzymania kuponu powinieneś otrzymać powiadomienie. Zgłosiłam brak otrzymanego powiadomienia do weryfikacji i wrócę z informacją, gdy tylko ustalę szczegóły. 

Dodatkowo kupon powinien automatycznie podstawiać się podczas składania zamówienia w sekcji "Twoje zniżki" oraz dostępne kupony, sprawdzisz w zakładce Kupony i karty podarunkowe

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

orzech299
#1 Nowicjusz

Nie otrzymałem żadnego powiadomienia na e-mail o przyznaniu kuponu, a rzeczony kupon jak się okazuje przyznano mi w dniu złożenia wniosku o wydanie karty. Dowiedziałem się o tym z aplikacji allegro gdy po fizycznym otrzymaniu karty Allegro PayU chciałem ją aktywować-  zobaczyłem wtedy w aplikacji powiadomienie, ale niestety kupon był już nie ważny, ponieważ minęło 7 dni. W aplikacji więc było powiadomienie, jednak ja nie korzystam z niej codziennie dlatego nie mogłem dowiedzieć się o otrzymaniu kuponu- wystarczyłby zwykły email. Pomijając powyższe chcę podkreślić, że do dziś są niejasności w informacjach przekazywanych przez Allegro dotyczących chwili przyznania kuponu. Na dowód chętnie doślę zrzuty ekranu z aplikacji zrobione chwilę temu. Niestety tutaj mogę załączyć tylko jeden.

W skrócie: W oknie powiadomień napisane jest, że przyznano mi kupon  ZA ZALOZENIE KARTY Allegro Pay, po kliknięciu w to powiadomienie, w kolejnym oknie jest już napisane, ze przyznano kupon ZA AKTYWACJE KARTY Allegro Pay- co ciekawe ta karta, aż do teraz pozostaje nieaktywna- proszę to zweryfikować.

Pozdrawiam 

Screenshot_20251103-203115.png

oznacz moderatorów