anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

czy dane mojej karty są bezpieczne?

Client:129946063
#1 Nowicjusz#

chce kupic za pomoca karty i nie wiem czy podawanie kodu karty jest bezpieczne w 100%

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

Monika__L
#16 Inspirator#

nie wiemy 😞

oznacz moderatorów

Client:129946063
#1 Nowicjusz#

a czy jest opcja zabezpieczenia konta?

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#

Płacąc kartą masz możliwość automatycznego zapisania jej w systemie, możesz odznaczyć domyślnie ustawionego ptaszka, aby jej nie zapisywał, wówczas płatność będzie jednorazowa. 

Konto Allegro możesz zabezpieczyć (zalecane) po za hasłem ja używam authentic gogle. 

Czy płatność kartą jest bezpieczna? Na to pytanie chyba nikt nie odpowie. 

Oczywiście zakupów dokonujesz tylko z zabezpieczonego smartfona/komputera odpowiednim programem antywirusowym i na oryginalnej stronie, bez wejścia z jakichś tam linków przysłanych do super okazji. 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Client:129946063  napisał(a):

chce kupic za pomoca karty i nie wiem czy podawanie kodu karty jest bezpieczne w 100%

tyle % nigdy

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@Client:129946063   Tak nie można, na to pytanie nikt twierdząco nie odpowie. Każda działalność jest ryzykiem,  mniejszym lub większym,  więc nawet płacąc gotówką można pomylić się, a w drewnianym kościele cegła....

Trzeba starać się ograniczać, przewidywać zagrożenia, na przykład limit płatności kartą jest takim zabezpieczeniem przed całkowitym okradzeniem.

Nie istnieje 100 % gwarancji bezpieczeństwa,  ataki hakerskie często się się zdarzają.....

A zdarzają się też kupujący którzy płacą blikiem lub kartą na całkowicie fałszywych stronach udających znane serwisy.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

Jako sama płatność kartą jest bezpieczna , problemem może być zabezpieczenie sprzętu za pomocą  którego będziesz dokonywał transakcji  ,jeśli jest słabe czy go zupełnie brak  istnieje jakieś niewielkie prawdopodobieństwo przechwycenia danych karty przez oszustów .

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@mdrogeria  Bezpieczeństwo płacenia kartą polega na tym że bezpiecznie pozbędziesz się pieniędzy. Można na przykład bardzo bezpiecznie zapłacić oszustowi...

oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#12 Orędownik#

@br. Jak ktoś nie zwraca uwagi w co kilka, to zawsze może dać się oszukać, a forma płatności nie ma tu większego znaczenia. Ostatnio zresztą przy oszustwach dominuje blik

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@Client:129946063 Na tym świecie są pewne tylko 3 rzeczy > podatki, śmierć i to, że nie nalejesz gołemu człowiekowi do kieszeni

oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#12 Orędownik#

@Client:129946063 Jeśli masz na myśli zakup na Allegro, to same płatności są bezpieczne. Pozostaje kwestia zabezpieczeń Twojego urządzenia oraz połączenia internetowego. 

Jeśli masz obawy, to zapłać przelewem on-line, albo użyj karty, na której nie masz zgromadzonych dużych środków. Niektóre banki oferują do zakupów on-line wirtualne karty, które doładowuje się tylko określoną kwotą na czas zakupu, poza tym pozostają puste. To bardzo bezpieczna opcja, sam jej często używam, np. do zakupów w USD.

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów