Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy dostanę zwrot pieniędzy, pomimo braku kontaktu w dyskusji ze sprzedającym?
@kiara0070 Nie powinno być z tym problemu. Jeśli nie odda Ci sprzedający to zrobi to allegro protect.
Napisz coś więcej - kiedy był dokonany zakup, od osoby prywatnej czy od firmy, allegro zwykłe czy lokalnie?
Zakup od pana z s.c. okazuje się że ma drugie konto na firmę korob, po za twarciu dyskusji i znalezieniu opinii firmy i jej oszustw nagle w dyskusji pojawia się numer przesyłki, zamiast zwrot pieniędzy, oczywiście zanim się pojawiło nie dało się dokonać anulowania tylko jedynie zwrot 11 książek, mam spore obawy że produkt wyjdzie i to niekompletny na co wiele osób się skarżyło na allegro i po za nim, telefon z mojego zamówienia jakby nie istnieje, natomiast na drugie konto tego pana działa. Tylko nikt nie odbiera.
Zakup 12 stycznia, od 12 stycznia zero kontaktu ze sprzedającym, dziś otwarta dyskusja po 16 gdy produkt miał dojść do paczkomatu do jutra
@kiara0070 Cześć. 🙂 A co konkretnie się dzieje? Podaj proszę numer zamówienia i opisz problem, postaram się pomóc!
ca020ce0-927e-11ed-a39b-fd92e51a3f38
Sprzedający robi sobie jaja, mam obawy co do zakupu, przede wszystkim dopiero teraz został nadany numer paczki i wysyłka, nie dało się anulować zakupu, kontakt z panem - brak, telefoniczny, mailowy, totalnie nic.
Kliknelam zwróć zakup, otwarlam dyskusje, ponieważ nie mam co zwrócić bo nic nie otrzymałam, chciałam otrzymać zwrot pieniędzy, a tu nagle "nadany numer przesyłki"
@kiara0070 Bardzo mi przykro, że spotkała Cię taka sytuacja. Sprzedający wprowadził już numer listu przewozowego, zatem niebawem powinien nadać paczkę.
Jeśli mimo wszystko chcesz zrezygnować z tego zamówienia, to prześlij sprzedającemu swoje odstąpienie od umowy lub skorzystaj z opcji "Zwróć zakup" w tej zakładce: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/kupione
Ta opcja zwrotu już została zaznaczona zanim sprzedający nadal numer paczki! W tym problem! Czuję się oszukana, przede wszystkim przekonana komentarzom, że produkt nie dojdzie w całości...
@kiara0070 Czy paczka została nadana czy tylko został wprowadzony nr listu przewozowego?
Jeśli zwrot został dokonany zanim sprzedający nadał przesyłkę to nie musisz jej w ogóle odbierać - wróci ona do nadawcy i ten będzie musiał zwrócić Ci środki. Jeśli tego nie zrobi to też nie masz się czym martwić - allegro odda za niego a potem się z nim rozliczy 🙂
Wprowadzony numer listu przewozowego, zwrot zanim nadał, otwarta dyskusja 16.02 wprowadzony numer listu 16.50
@kiara0070 W takim razie nie masz obowiązku odbierania przesyłki.
Jak rozwiązałaś umowę zakupu przed zamianą statusu przesyłki to niech sobie wysyła >nie odbieraj.