Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, taka sytuacja:
Kupiłem na firmę szlifierkę która posuła się po kilku dniach. Opisuję problem sprzedawcy, proszę o naprawę na gwarancji. Sprzedawca odpisuje, że mogę odesłać do producenta. Podali adres do wysyłki i wszystko by było ok ale poniżej pojawiła się odpowiedź od allegro:
W przypadku transakcji niekonsumenckich Sprzedający nie ma obowiązku przyjmowania reklamacji. Przyjęcie jest całkowicie dobrowolne. Z Dyskusji wynika, że odstąpienie nie zostaje przyjęte, dlatego nie mamy podstaw do podważenia decyzji sprzedającego. Tym samym Dyskusję zamykam.
No i teraz nie wiem odsyłać czy nie odsyłać, mam prawo do naprawy gwarancyjnej czy nie, bo przy cenie szlifierki 99zł płacić jeszcze za wysyłkę tam i z powrotem to trochę bez sensu.
@Decorest2000 jak piszesz jesteś przedsiębiorcą ,a nie znasz podstaw reklamacji ... to źle , to bardzo źle , dla własnego bezpieczeństwa powinieneś to mieć w ,,małym palcu ,, .
Owszem , możesz złożyć reklamację jako przedsiębiorca, ale zapoznaj się w pierwszej kolejności z warunkami.
@Decorest2000 Nie rozumiem . Prosisz o naprawe gwarancyjną. Gwarancje z reguły wydaje producent. Tak Ci też wskazał sprzedawca. Wiec jaki jest sens mieszania w to sprzedawcy i allegro ?
Po prostu skontaktuj sie z serwisem producenta i skorzystaj z gwarancji. Oczywiscie napjierw czytając jej warunki
@Decorest2000 zerknij sobie do gwarancji czasem gwarant odbiera reklamacje na swój koszt. Allegro bredzi nie pierwszy raz ręce opadają.