Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Chodzi mi o to, ze na przykład kiedy w pudełku otrzymam banana zamiast telefonu, to czy nie zostanę oskarżony ja o podmienienie tego itp. Pozdrawiam.
kto nie lubi bananów ....dobry banan nigdy nie jest zły 😁
@KrystianK03 Na to pytanie nie ma jednej prostej odpowiedzi.
W 100% bezpiecznie nie będzie nigdy - nie żyjemy w idealnym świecie 🙂
Należy pamiętać o kilku podstawowych zasadach:
Jeśli chcesz zakupić coś konkretnego to możesz tu wkleić link do aukcji - rzucimy okiem 🙂
Dziękuję za odpowiedź, rozwiała wszelkie moje wątpliwości. Cena niższa od rynkowej, ale na tyle żeby uwierzyć w desperację człowieka 🙂 ale skoro przy zakupie od osoby prywatnej nie przysługuje mi 100% prawo zwrotu to muszę sobie odpuścić „złoty strzał” 😁
@KrystianK03 Prawo do zwrotu (odstąpienia od umowy) nie przysługuje ale nadal masz prawo składać reklamację na podstawie niezgodności towaru z umową 🙂
Pokaż link do oferty.
Warto otwierać zaraz przy odbiorze, sprawdzać i od razu składać reklamację i dokumentować.
Myślisz, ze odbierając paczkę z paczkomatu czy tez od kuriera, nagrywając wszystko, numery paczki itd… gdyby coś ostro nie grało mogłoby to stanowić jakąś podstawę?
Oczywiście, właśnie tu sprzedajacy ciągle o tym piszą, o dowodach i w takiej sytuacji łatwiej o pomoc Allegro łatwiej udowodnić swoją rację, a jak wniesiesz po tygodniu ze czegoś nie było w paczce albo były banany to towar się "zepsuje"- te banany, ale sprzedajacy będzie podważał że nie było od razu zgłoszenia, trzeba mieć dowody i działać niezwłocznie.
Nawet w sytuacji zakupu od osoby prywatnej można coś zdziałać z dowodami?
A co zdziałasz jak ich nie masz? Ale jak się ma wątpliwości co do towaru to najlepiej nie kupować.