Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda sprawa z vat i cłem bo spotkałem się z opiniami że cena podana na aukcji nie jest niestety ostateczna ,a jeżeli trzeba opłacić jeszcze te podatki to się po prostu nie opłaca.
@maniekmaniak1 może się uda bez cła i Vat ale jak prześwietlą to Ty zapłacisz + problemy ze zwrotem - reklamacją itp. sam musisz przekalkulować czy warto 🙂
Może nie być, opłaty były za zakupy powyżej 50 Euro ale kto wie, taki zakup często obarczony jest także ryzykiem że towar nie przychodzi zgodny z ofertą a ze zwrotem do Chin są problemy.
@LEW33: od maja zeszlego roku zakupy są obligatoryjnie obłożone VAT (spoza UE). Przy zakupie do 150$ zwykle to sklep (spoza UE) zalatwia sprawy celne, powyzej 150$ to na importerze/nabywcy bedzie ciążyło zalatwienie formalnosci celnych.
Jesli chodzi o Allegro to chinczycy sprzedają bez wliczonych opłat celnych (tak mi odpisalo dwóch swego czasu a dwoch olało zapytanie).
dzięki
@maniekmaniak1 w tym artykule znajdziesz wszystkie informacje na temat zakupów zakupu towaru spoza Unii Europejskiej.
dziękuje wszystkim