anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

czy ktoś spotkał się z firmą KATsolution ponieważ nie chcą zwrócić pieniędzy za zwrócony towar ?

Client:84100070
#1 Nowicjusz

zwróciłem telefon ponieważ miał ukrytą wadę . Firma KATsolution stwierdziła że nie ma wady wobec czego zwróciłem towar bez podania przyczyny w ciągu 14 dni. Żądając zwrot pieniędzy .Do dziś nie otrzymałem gotówki.

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

Client:35386082
#16 Inspirator

Oni też mają 14 dni na zwrot pieniędzy. Otwórz dyskusję, w razie problemów po 24h będziesz mógł poprosić o pomoc Allegro.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:84100070 zgłosiłeś reklamację czy w toku jej procedowania minęł czas na zwrot ustawowy bez podania przyczyny?

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@Client:84100070 w takim przypadku najlepszym rozwiązaniem jest założenie dyskusji ze sprzedającym. W razie potrzeby możesz skorzystać z naszego wsparcia przez [poproś o pomoc Allegro] 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Syrena_zT po co dyskusja? reklamacja odrzucona ponawianie tej samej wady nie spowoduje że decyzja reklamacyjna się cudownie odmieni. Jak sprzedawca procedował reklamację 14 dni to w tym czasie nie mógł kupujący zgłaszać zwrotu nie można mieć i zjeść ciastka bo albo reklamacja jest w obiegu albo czas na zwrot mija.

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@az1rael ponieważ klient pisze o tym, że odstąpił od zakupu i nie otrzymał zwrotu środków. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Syrena_zT gdyby odstąpił to wszak sprawdzałyście na koncie czy odstąpienie było w systemie i czy w czasie ustawowym. Jeśli reklamacja była procedowana 14 dni to odstąpić nie mógł bo czas na odstąpienie się skończył. 

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@az1rael skoro nie masz wszystkich informacji i jak sam piszesz, my mamy ich więcej, to może zaufaj, że wiemy o czym piszemy. Kupujący odstąpił od zakupu (w terminie). Sprzedający powinien zwrócić środki. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Syrena_zT nie mam ale jakby odstąpił to od razu byś napisała że odstąpił a nie sugerowała że kupujący twierdzi że odstąpił bo masz do tych danych dostęp, więc albo nie sprawdziłaś zanim napisalaś albo było coś nie tak z terminem odstąpienia. 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:84100070 kwestia czy zwrot był Odstąpienie czy Reklamacja ?

Jak reklamacja to ją odrzucili i odbierasz towar na swój koszt 🙂 jeśli nie minęło 14 dni od odebrania wyślij im Odstąpienie od umowy to oddadzą kasę 🙂

lkoijk.png

________
Κώστας
oznacz moderatorów