anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy ktoś w końcu zrobi porządek ze złymi parametrami przedmiotów?

bojownik
#7 Wielbiciel#

Już raz się naciąłem kupując przedmiot który miał parametr "nowy", a w opisie było wpisane że po zwrocie. Ostatnio szukałem smartfona i praktycznie bez godzinnego grzebania we wszystkich przedmiotach nie da się znaleźć tego co się chce. Sprzedawcy celowo wprowadzają w błąd, a mam wrażenie że administratorom to w ogóle nie przeszkadza. Taka sama sytuacja jest w perfumach...

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@bojownik Jeśli uważasz, że Sprzedający celowo wprowadza w błąd i łamie nasze zasady, możesz przesłać jego ofertę do weryfikacji. Zrobisz to przez opcję "Zgłoś naruszenie zasad", która dostępna jest na samym dole strony, pod polem "O Sprzedającym". 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

krejzole
#14 Krzewiciel#

Tylko tutaj chodzi o to żeby allegro "coś" zrobiło a nie kupujący siedział tygodniami i zgłaszał tysiące ofert z których może 10 zostanie zamkniętych.

oznacz moderatorów

bojownik
#7 Wielbiciel#

Dokładnie o to chodzi… Zgłosiłem jedną i mi się znudziło. Tego typu rzeczy są tysiące i nie sposób tego ogarnąć. Kupowanie jest przez to naprawdę utrudnione. 

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

wg przepisów towar po zwrocie jest nowy

bo kupujący tylko go ogląda jak w sklepie i odsyła nieużywany

sugerowanie, że sprzedawcy w tym wypadku wprowadzają w błąd jest pomówieniem

podaj dowolne przepisy z kodeksu handlowego, cywilnego , które używają pojęcia towar po zwrocie

oznacz moderatorów

bojownik
#7 Wielbiciel#

Jeżeli uważasz że towar „po zwrocie”, który ma parametr „nowy” a w opisie jest napisane że jest po zwrocie i może posiadać rysy, otarcia, opakowanie zastępcze i przebarwienia jest towarem nowym i chciałbyś coś takiego kupić za cenę towaru faktycznie nowego i zafoliowanego, to podziwiam i zazdroszczę. 

oznacz moderatorów