anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy kurier InPost odbierający paczki od sprzedawcy odrazu skanuje paczki?

MAMY ROZWIĄZANIE!
28355727
#8 Zapaleniec#

Witam w  czwartek zamówiłem paczkę do paczkomatu InPost w piątek ok 11.jest w aplikacji jak i na  jest oczekuje na nadanie,dziś jest poniedziałek i nadal jest oczekuje na nadanie,napisałem do sprzedawcy dlaczego przesyłki brak a miała być w sobotę,a on mi tłumaczy że kurier InPost odbiera całą paletę paczek i skanuje je dopiero w centrum logistycznym i że zgłosił interwencje,ale na myślę że kłamie i nie wysłał paczki ponieważ kurier jakby zabrał paczkę to by ją odrazu zeskanował i by było info że zabrana przez kuriera zakładać odrazu dyskusję sprzedawcy? pozdrawiam proszę o odpowiedź 

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4
AnnaG-Antyki
#20 Guru#

Powinien zeskanować od razu. Jednak rzeczywiście bywały tu wpisy gdy robił to dopiero na sortowni. Nie zmienia to jednak faktu, że gdyby paczka trafiła w piątek na sortownię to najpóźniej dziś rano wyruszyłaby z niej w dalsza drogę. Przynajmniej u mnie to tak działa, że każda paczka trafiająca na sortownię dzisiaj (nie ważne czy o 11 zabrana przez kuriera czy o 17 zabrana z paczkomatu) w dalszą drogę wyrusza rankiem. I po południu/wieczorem ląduje w paczkomacie odbiorczym. W większych miejscowościach może to być częściej ale wolniej raczej nie, bo ja z małej miejscowości jestem...

oznacz moderatorów
fox_paws
#15 Entuzjasta#

@28355727 jeśli odbiera cała paletę, to nie skanuje. Czasem zdarza się też, że podsyłają doraźnego kuriera, który tylko odbiera i nie ma skanera. a czasem po prostu system ma awarię i informacja o odebraniu przesyłek nie pojawia się w historii paczki.

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@28355727 tak , prawda ,czasem tak się zdarza , ale powinna się już obudzić , gnieć sprzedawcę niech walczy  ,albo wysyła drugą paczkę 

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

@28355727 Jeżeli minie czas dostawy to otwieraj dyskusję, masz pomoc Allegro,

oznacz moderatorów