Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Proszę abyście uważali na kuriera który posługuje się nr telefonu [edycja] prawdopodobnie pochodzenia Ukraińskiego . Skłamał że nie odebrałem paczkę . Nawet nie był w mojej miejscowości .Ponieważ do Goli Wielkiej jest objazd wiec nie chciało mu się jechać .Zadzwonił i stwierdził ze mogę odebrać paczkę przez Aplikacje pomimo tego że była opłacona z doręczeniem na wskazany adres .Z allegro dostałem informacje ze jak chce odebrać paczkę to muszę ponownie zapłacić za przesyłkę . Nikt z Allegro DPD nie sprawdził czy jest to prawda .Jeśli w ten sposób działają kurierzy to nie mamy z nimi żadnych szans w dochodzeniu prawdy . Każdy kurier jak mu się nie będzie chciało jechać do danej miejscowości zgłosi że klient nie chciał odebrać paczki i zmatrwienie jest twoje .
@jozefklepak poproszę numer przesyłki, której dotyczyła ta sytuacja.
Nr przesyłki 1024147806567U
@jozefklepak przykro mi z powodu tej sytuacji. Przesyłka została zwrócona do nadawcy (sprzedającego). Konieczne będzie złożenie reklamacji w tej sprawie do przewoźnika, ponieważ jako Allegro nie jesteśmy w stanie zweryfikować jej statusu i działań kuriera.
Dzień dobry .To w jakim celu prosi Pani o nr przesyłki . Jak nic nie może Pani zrobić , tak jakbym to Ja podpisywał umowę z przewoźnikiem . Skoro płacę za przesyłkę przez Allegro to waszym obowiązkiem jest wyjaśnić sobie to z Dostawcą z którym macie podpisaną umowę . to nie jest żadna pomoc z Państwa strony ,tylko olewanie klienta ,.który zrobił zakupy na Waszym portalu i niech się martwi i sam załatwia ,a My oczywiście jesteśmy w porządku .
Oni w każdej sprawie pytają o nr przesyłki a potem piszą że nie mogą nic zrobić. Nie wiem po co pytają. Ale tak sobie myślę że może dobrze że chociaż zerkną sprawdzą i sami na własne oczy zobaczą że jest problem. Realny. Nie wymyślony. Tylko że za tym nic nie idzie
@la_nika Co to znaczy Konieczne będzie złożenie reklamacji w tej sprawie do przewoźnika, ponieważ jako Allegro nie jesteśmy w stanie zweryfikować jej statusu i działań kuriera
O ile dobrze rozumiem to była przesyłka Allegro coś tam, więc @jozefklepak właśnie złożył reklamację do przewoźnika, do Allegro. Zgodnie z Waszą filozofią, każde wspomnienie przez klienta, że coś jest nie tak, jest reklamacją, więc to jest reklamacja i powinniście ją już rozpatrywać.
A Pani sugeruje, że @jozefklepak powinien ją złożyć do gdzieś indziej?.
@jozefklepak @Monika__L prosimy o numer przesyłki, bo tylko on pozwala nam sprawdzić jaki w ogóle przewoźnik i jaką dokładnie metodą realizowana była dostawa. W takiej sytuacji i zgodnie z prawem to nadawca (sprzedający) ma prawo do złożenia reklamacji. To nie są zasady, które jako Allegro sobie wymyśliliśmy tylko takie jest prawo pocztowe obowiązujące w naszym kraju.