anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy kurier ma obowiązek dostarczyć paczkę jeśli jest objazd do mojej miejscowości

jozefklepak
#8 Zapaleniec

Proszę  abyście uważali na kuriera który posługuje się nr telefonu  [edycja] prawdopodobnie pochodzenia Ukraińskiego . Skłamał że nie odebrałem paczkę . Nawet nie był w mojej miejscowości .Ponieważ do Goli Wielkiej jest objazd wiec nie chciało mu się jechać .Zadzwonił i stwierdził ze mogę  odebrać paczkę przez  Aplikacje pomimo tego że była opłacona z doręczeniem na wskazany adres .Z allegro dostałem informacje ze jak chce odebrać paczkę to muszę ponownie zapłacić za przesyłkę . Nikt z Allegro DPD nie sprawdził czy  jest to prawda .Jeśli w ten sposób działają kurierzy to nie  mamy z nimi żadnych szans w dochodzeniu prawdy . Każdy kurier jak mu się nie będzie chciało jechać do danej miejscowości zgłosi że klient nie chciał odebrać paczki  i zmatrwienie jest twoje . 

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@jozefklepak poproszę numer przesyłki, której dotyczyła ta sytuacja. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

jozefklepak
#8 Zapaleniec

Nr przesyłki   1024147806567U 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@jozefklepak przykro mi z powodu tej sytuacji. Przesyłka została zwrócona do nadawcy (sprzedającego). Konieczne będzie złożenie reklamacji w tej sprawie do przewoźnika, ponieważ jako Allegro nie jesteśmy w stanie zweryfikować jej statusu i działań kuriera.

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

jozefklepak
#8 Zapaleniec

Dzień dobry .To w jakim celu prosi Pani o nr przesyłki . Jak nic nie może Pani zrobić , tak jakbym to Ja podpisywał umowę z przewoźnikiem  . Skoro płacę za przesyłkę  przez Allegro to waszym obowiązkiem jest wyjaśnić sobie to z Dostawcą z którym macie podpisaną umowę . to nie jest żadna pomoc z Państwa strony ,tylko olewanie klienta ,.który zrobił zakupy na Waszym portalu i niech się martwi i sam załatwia ,a My oczywiście jesteśmy w porządku .  

oznacz moderatorów

Monika__L
#18 Luminarz

Oni w każdej sprawie pytają o nr przesyłki a potem piszą że nie mogą nic zrobić. Nie wiem po co pytają. Ale tak sobie myślę że może dobrze że chociaż zerkną sprawdzą i sami na własne oczy zobaczą że jest problem. Realny. Nie wymyślony. Tylko że za tym nic nie idzie 

oznacz moderatorów

Client:35386082
#16 Inspirator

@la_nika Co to znaczy Konieczne będzie złożenie reklamacji w tej sprawie do przewoźnika, ponieważ jako Allegro nie jesteśmy w stanie zweryfikować jej statusu i działań kuriera
O ile dobrze rozumiem to była przesyłka Allegro coś tam, więc  @jozefklepak   właśnie złożył reklamację do przewoźnika, do Allegro. Zgodnie z Waszą filozofią, każde wspomnienie przez klienta, że coś jest nie tak, jest reklamacją, więc to jest reklamacja i powinniście ją już rozpatrywać.
A Pani sugeruje, że @jozefklepak powinien ją złożyć do gdzieś indziej?.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@jozefklepak @Monika__L prosimy o numer przesyłki, bo tylko on pozwala nam sprawdzić jaki w ogóle przewoźnik i jaką dokładnie metodą realizowana była dostawa. W takiej sytuacji i zgodnie z prawem to nadawca (sprzedający) ma prawo do złożenia reklamacji. To nie są zasady, które jako Allegro sobie wymyśliliśmy tylko takie jest prawo pocztowe obowiązujące w naszym kraju. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów