anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy kurierzy obsługujący paczkomaty są w jakiś sposób szkoleni czy zawsze są przypadkowi z piątego w

vasco23
#7 Wielbiciel

Składałem już skargę na infolinii ale nic nie dało.

1. Mój obsługujący potrafi wrzucić paczkę na koniec skrytki na sam dół w taki sposób, że nie sposób wyjąć. Nie można położyć przy drzwiczkach ?

Zdarza się, że mini paczka jest wrzucana do największej skrytki a największa paczka upychana nogą na wcisk tak, że nie sposób wyjąć, bo niby w jaki sposób gdy nie ma za co chwycić.

2. czy jest problem na skopiowanie wieloskrytek InPostu ? Zamawiam kilka paczek i zamiast wrzucić do jednej to muszę pamiętać, żeby otworzyć 5 razy.

Mam 30 m dalej do paczkowatu InPostu i chyba zacznę więcej chodzić.

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@vasco23 Dziękuje za podzielenie się swoją opinią. Zapewniam, że wszyscy kurierzy są szkoleni i przygotowani do pracy. 

Na ten moment opcja multiskrytki w Allegro One Box nie jest możliwa. Możesz zgłosić taki pomysł tutaj

Nicol
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@vasco23

Wszystkie bez wyjątku Paczkomaty w Polsce należą do Inpostu. Nie ma innym Paczkomatów.

I tak Inpost robi szkolenia dla swoich kurierów. Tylko, że oni nie mają kurierów, bo to są zewnętrzne firmy, które świadczą usługi doręczenia przesyłek dla spółki. Potem firma za doręczenie paczek wystawia fakturę dla Inpostu.

A co do Multiskrytki, czyli umieszczaniu wielu paczek w jednej skrytce, to muszą być spełnione warunki określone. Tylko Inpost może tak doręczać, bo to technologia zastrzeżona (jakby inny przewoźnik chciał w swoich maszynach doręczać kilka paczek w jednej skrytce, to musi mieć zgodę Inpostu).

Ps. Paczkomat piszemy wielką literą, bo to nazwa własna, a nie wyraz pospolity. 

oznacz moderatorów

maxr01
#18 Luminarz

Dodatkowo - kurierzy InPost zmieniają się co kilka miesięcy - jaka płaca, taka praca. Tak samo jest i w innych firmach kurierskich - mnie już w telefonie nie mieszczą się kolejne kontakty. To są firmy zewnętrzne, np. jedna firma zewnętrzna obsługuje InPost i innych kurierów. U mnie potrafili np. rozebrać paletę, powrzucać paczki do busa i tak przywieść. Bo nie mieli większego auta.