anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy mial ktos zablokowane konto ze wzgledow bezpieczeństwo bo nie wiem o co to chodzi

Client:85263090
#7 Wielbiciel

Czy miał ktoś z was zablokowane konto ze względów bezpieczeństwa nie wiem o co to chodzi

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

LEW433
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

A powód powinien być na mailu, taki wpis "ze względu bezpieczeństwa" to  w zasadzie nic nie wyjaśnia, ale tak już tu jest, tylko dział bezpieki ma moc odblokowania.

oznacz moderatorów

Luxury1987
#8 Zapaleniec

Miałem kilka dni temu. Niby jakiś włam na konto i ktoś linki wysyłał ale to tylko takie gadanie było, by ukryć, że pracownik się pomylił. No bo niby kto wszedł na konto, które trzeba potwierdzać kodem sms i jakie niby linki z allegro wysyłał, jak można tylko afiliacyjne z allegro share. Niestety ktoś od drugiej strony allegro coś klika i blokuje konta... ale przyznać się... gdzie tam.

Napisz im w kontaktach  tu --> https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=8b463d9b-b539-4537-a631-a4b68c62582e&subjectId=43b3e84c-8... to po kilkunastu godzinach Ci wyjaśnią (jeśli Ci napisze konsultant, że też niby włam na konto i ktoś czymś spamował) to znak, że wciąż mają ta samą wymówkę jak u mnie hahaha.

Proszę wybaczyć mi krytykę, ale po prostu mnie to bawi...

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Tu bym taka pewna nie była Ostatnio włamów jest sporo i takich wiadomości. Wiem bo jestem ich odbiorcą. W zeszłym tygodniu miałam właśnie taki spam od konta sprzedawcy i zgłaszałam to tu przez forum. Konto chyba szybko odzyskał, bo następnego dnia już z niego pisał właściciel z prośbą o zignorowanie tego spamu. I też nie zgłaszałam tego złośliwie, po prostu wyszłam z  założenia, ze w tym wypadku lepsza blokada niż jakby miał konto stracić i naoszukiwaliby ludzi w  jego imieniu.... Coraz częściej takie wiadomości dostaję, zwykle to nieaktywne konta kupujących ale jak widać nie tylko...

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
(Dzień bez awarii to dzień stracony).
oznacz moderatorów

Luxury1987
#8 Zapaleniec

Przyjmując to za fakt, oznacz to, że:

Można zasymulować czyiś numer telefonu, aby przyszedł SMS z kodem z logowania dwuetapowego.

Logowanie dwuetapowe z SMSem nie jest tak bezpieczne jak się wydaje.

Z drugiej strony, proponuje na przyszłość jakieś ostrzeżenie wpierw, prośbe o zmiane hasła, wylogowanie się z urządzeń itd. Tu było odrazu blokowane bez żadnego alertu wcześniej. Słabe zachowanie, zwłaszcza jak się planuje konkretny termin zakupów itd.

oznacz moderatorów