anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy można bardziej zepsuć wyszukiwarkę Allegro?

br.
#21 Demiurg#

Mam takie zachcenie żeby kupić pokrowce na siedzenia w aucie.

Otwieram Allegro > Motoryzacja

Pięknie,  jest wyszukiwarka, można  wybrać markę auta, typ, model i co tam jeszcze. A dalej zonk. Nie ma gdzie wpisać czego się chce.  Totalne nieporozumienie. Do czego to służy?  Ktoś  chyba  chciał nagrodę dostać i wymyślił ten potworek.

Próbuję inną metodą.  Sposób tradycyjny: Motoryzacja > Wyposażenie > Pokrowce > Na siedzenia...

Ufff..  trochę lepiej, nawet jest wybór no są opcje.  Więc klikam  Nowe i Dedykowane. No i szukaj sobie,  100 stron  dziwnych typów modeli. Jest wybór: jakieś nieznane firmy,  raty zero,  kurier....

To wszystko jest czarna magia, wcale mnie to nie interesuje, jeśli kupuję raz na kilka lat to nie interesują mnie  nazwy producentów, to mi nic nie mówi,  ja się pytam jak znaleźć  pokrowce  do mojego auta. 

Więc się zapytowywuję:  kto tak  zchrzanił  dobrą  kiedyś wyszukiwarkę. Bo z tej  tytułowej na górze strony też  trudno skorzystać,  ona  dobrze pamięta  to co kiedyś szukałem i nie znalazłem, a  teraz z uporem podpowiada mi to czego nie ma, albo to czego nie chcę.  Paranoja.  Najlepiej  gdyby ją też całkiem zlikwidowali.

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

mwmonety
#21 Demiurg#

@br. Najpierw widzisz wszystkie oferty które cię na pewno nie zainteresują ,są to opcje promowane ,wyróżniane a zwłaszcza produkty sklepów allegro .Łatwiej się szuka chyba na google wpisując wyszukiwaną frazę znajdziesz firmy gdzie kupisz taniej .

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@mwmonety  To jest  bardzo dobra koncepcja,  najłatwiej chyba znajdę poza Allegro.

A jako ciekawostka, najbardziej trafna oferta  według Allegro w branży  pokrowce na siedzenia to jest jakaś torba - organizer.  Super trafna propozycja.  Oni wiedzą jak ludzi  zniechęcić.

oznacz moderatorów

mwmonety
#21 Demiurg#

@br. Pewnie chcieli cię puścić z torbami .

oznacz moderatorów

milka1234567890
#18 Luminarz#

@br. Jeszcze Cię zadziwią, mają zdolności w psuciu.😉

oznacz moderatorów

maxr01
#17 Koryfeusz#

To standard. Najpierw widzisz to, co Ci nie jest potrzebne. To efekty, produktyzacji, promocji, wyróżnień, ADS, trafności i innych układów. 

Jak nie wpiszesz konkretnie czego szukasz - to się będziesz nieźle bujał. 

Np. mój ojciec sporo zamawia - większość idzie z Allegro, ale przeważnie wyszukuje przez google - wyszukiwanie przez All to dla niego droga przez mękę. Trzeba na prawdę wiedzieć co wpisywać. 

Mało tego - są firmy, które nabijają All statystyki - po kilkaset tys. wystawionych aukcji. Jak przeglądniesz kilka stron i masz te same oferty to masz już dość i to szukasz przez google w sklepach internetowych. 

--------------------------------------------------------------------------------
Rozumiem, że są ludzie, którzy za 20 gr. będą gnać pchłę przez 20km, lecz nie potrafię ich zrozumieć.
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@br.  markę auta czy kolor możesz wpisać w wyszukiwarce i wtedy wyniki będą dopasowane i ograniczone do wyniku wyszukiwania. Gdy wpisałam fiat i czarne, mam 163 oferty. Znacznie łatwiej je przejrzeć, niż te 667 939 wpisując tylko pokrowce i wybierając nowe i dedykowane.  

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@la_nika  Dziękuję, kombinowałem różnymi sposobami,  oczywiście  że jakoś  wybrałem co mnie interesuje.  Tylko że to powinno być prosto i intuicyjnie, bez podpowiedzi.

Okazuje się, że najłatwiej  jednak wpisać w Google co się chce i Google potrafi znaleźć, na  Allegro i u konkurencji też.

Jedna z pań  moderatorek szukała  chętnych i tematów do zorganizowania kursów szkoleniowych.  Może  zorganizujcie kurs pt:  "Jak korzystać z Allegro".

Byłaby to na pewno innowacja, może nawet na skalę światową.

oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów