Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam takie zachcenie żeby kupić pokrowce na siedzenia w aucie.
Otwieram Allegro > Motoryzacja
Pięknie, jest wyszukiwarka, można wybrać markę auta, typ, model i co tam jeszcze. A dalej zonk. Nie ma gdzie wpisać czego się chce. Totalne nieporozumienie. Do czego to służy? Ktoś chyba chciał nagrodę dostać i wymyślił ten potworek.
Próbuję inną metodą. Sposób tradycyjny: Motoryzacja > Wyposażenie > Pokrowce > Na siedzenia...
Ufff.. trochę lepiej, nawet jest wybór no są opcje. Więc klikam Nowe i Dedykowane. No i szukaj sobie, 100 stron dziwnych typów modeli. Jest wybór: jakieś nieznane firmy, raty zero, kurier....
To wszystko jest czarna magia, wcale mnie to nie interesuje, jeśli kupuję raz na kilka lat to nie interesują mnie nazwy producentów, to mi nic nie mówi, ja się pytam jak znaleźć pokrowce do mojego auta.
Więc się zapytowywuję: kto tak zchrzanił dobrą kiedyś wyszukiwarkę. Bo z tej tytułowej na górze strony też trudno skorzystać, ona dobrze pamięta to co kiedyś szukałem i nie znalazłem, a teraz z uporem podpowiada mi to czego nie ma, albo to czego nie chcę. Paranoja. Najlepiej gdyby ją też całkiem zlikwidowali.
@br. Najpierw widzisz wszystkie oferty które cię na pewno nie zainteresują ,są to opcje promowane ,wyróżniane a zwłaszcza produkty sklepów allegro .Łatwiej się szuka chyba na google wpisując wyszukiwaną frazę znajdziesz firmy gdzie kupisz taniej .
@mwmonety To jest bardzo dobra koncepcja, najłatwiej chyba znajdę poza Allegro.
A jako ciekawostka, najbardziej trafna oferta według Allegro w branży pokrowce na siedzenia to jest jakaś torba - organizer. Super trafna propozycja. Oni wiedzą jak ludzi zniechęcić.
@br. Pewnie chcieli cię puścić z torbami .
@br. Jeszcze Cię zadziwią, mają zdolności w psuciu.😉
To standard. Najpierw widzisz to, co Ci nie jest potrzebne. To efekty, produktyzacji, promocji, wyróżnień, ADS, trafności i innych układów.
Jak nie wpiszesz konkretnie czego szukasz - to się będziesz nieźle bujał.
Np. mój ojciec sporo zamawia - większość idzie z Allegro, ale przeważnie wyszukuje przez google - wyszukiwanie przez All to dla niego droga przez mękę. Trzeba na prawdę wiedzieć co wpisywać.
Mało tego - są firmy, które nabijają All statystyki - po kilkaset tys. wystawionych aukcji. Jak przeglądniesz kilka stron i masz te same oferty to masz już dość i to szukasz przez google w sklepach internetowych.
@br. markę auta czy kolor możesz wpisać w wyszukiwarce i wtedy wyniki będą dopasowane i ograniczone do wyniku wyszukiwania. Gdy wpisałam fiat i czarne, mam 163 oferty. Znacznie łatwiej je przejrzeć, niż te 667 939 wpisując tylko pokrowce i wybierając nowe i dedykowane.
@la_nika Dziękuję, kombinowałem różnymi sposobami, oczywiście że jakoś wybrałem co mnie interesuje. Tylko że to powinno być prosto i intuicyjnie, bez podpowiedzi.
Okazuje się, że najłatwiej jednak wpisać w Google co się chce i Google potrafi znaleźć, na Allegro i u konkurencji też.
Jedna z pań moderatorek szukała chętnych i tematów do zorganizowania kursów szkoleniowych. Może zorganizujcie kurs pt: "Jak korzystać z Allegro".
Byłaby to na pewno innowacja, może nawet na skalę światową.