Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry
Czy ktoś wie czy można mieć 2 konta na allegro na jedną osobę ( kupującego).
Obserwuję olbrzymią ilość rzeczy które wystawiane są od złotówki i brak mi już miejsca na umieszczanie w obserwowanych więcej ofert.
Będę wdzięczna za odpowiedź.
Jako kupująca możesz mieć dowolną ilość kont. Każde założone na inny adres e-mail.
@BaronRogacizna Oczywiście że możesz, ale jak zawieszą jedną mogą i resztę.
Szkoda że jest limit obserwowanych,ale widocznie inaczej się nie da.
Zapytam jeszcze allegro.
Dzięki za chęć pomocy.
Pozdrawiam.
@BaronRogacizna Co tzn. Limit obserwowanych, ile masz?
No aż 500.
Dla większości to dużo, ale ja obserwuję dużo a potem i tak podczas licytacji większość przegrywam.
Kupuję po prostu rzeczy nie tylko do mojego użytku tylko dla osób którym chcę je dać i stąd tak duża ilość obserwowań.
@BaronRogacizna I dlatego chcesz mieć wiele kont? Oczywiście możesz założyć. Tu masz potwierdzenie: https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/dane-i-ustawienia-konta/czy-moge-uzywac-kilku-kont-na-all...
@BaronRogacizna Nie musisz pytać Allegro. Na pewno możesz mieć dowolną ilość kont, to wynika z regulaminu.
Chcę mieć wiele kont bo nie mogę obserwować więcej niż 500 ofert.
Jeśli kilka kont jest zgodne z regulaminem to fajnie.
O taką odpowiedź mi chodziło.
2.9.
Użytkownik może dokonać Rejestracji więcej niż jednego Konta, pod warunkiem, przyporządkowania do każdego z nich innego adresu e-mail lub innego numeru telefonu.
Okazuje się, że nawet e-mail może być ten sam, ale wtedy trzeba podać inny numer telefonu 🙂
acha, no to teraz nie wiem czy mi się to uda załatwić.
najlepiej byłoby gdyby istniała możliwość obserwowania większej ilości ofert, ale pewnie system allegro by nie wytrzymał takiej ilości danych.
zapytam ich o to jeszcze.
Najlepiej byłoby żeby można zrobić takie subkonto, które byłoby "podłączone" do głównego konta na zasadzie licznika i podlicznika jak mamy to np. w przypadku usług energetycznych.
@BaronRogacizna Tak ale licznik należy do operatora a podlicznik do użytkownika.. Zgłoś Swój Pomysł, może Allegro pomyśli na czymś takim.😁
Ja już wiele rzeczy zgłaszałam do allegro jak np. żeby dogadali się z inpostem w sprawie wysyłek i zrobili potem allegro smart. Ostatnio skarżyłam się strasznie na brak smart kuriera u części sprzedawców którzy mają smarta ale tylko na dostawę do punktu i jak widzę to też wprowadzą. Czyli wniosek z tego taki że warto zgłaszać co jest do poprawy, bo mogą to wziąć pod uwagę.
Warto byłoby jednak żeby więcej osób popierało dane pomysły, bo wtedy są większe szanse na to że allegro zechce wprowadzić zmiany.
Jeśli zatem byłaby jakaś osoba która też byłaby zainteresowana takim rozwiązaniem o jakim tutaj piszę, to proszę ze swojej strony tę osobę, żeby też zgłosiła swoje uwagi do allegro.
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Były pomocne w wyjaśnieniu sytuacji.
Pozdrawiam.