anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy mogę anulować zakup jeśli status jest w drodze? Czy muszę coś doplacić za wysyłke zwrotnią?

Client:101866461
#2 Obserwator#

Czy muszę coś doplacić za wysyłke zwrotnią jeśli nie odebrałem paczki?

oznacz moderatorów
15 ODPOWIEDZI 15

LEW433
#21 Demiurg#

Jak ze Smartem to nie ale tak to tak.

oznacz moderatorów

#2 Obserwator#

Nie mam chyba smarta. Ale wtedy to kiedy i gdzie mam wysłać opłatę?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Powinieneś odebrać i odesłać zgodnie z tym co jest w ofercie,

oznacz moderatorów

#2 Obserwator#

To przesyłke przyjedzie do mnie mimo tego że kliknełem zwróc produkt?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Jak ma status do wysłania albo jest w drodze to tak, jeżeli przed wysłaniem to sprzedający nie powinien wysyłać.

oznacz moderatorów

#2 Obserwator#

I wtedy wysłać?

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@Client:101866461  To zależy czy odbierzesz paczkę cy nie odbierzesz. Jeśli odbierzesz wtedy wysyłasz zwrot  na własny koszt, sam odsyłasz.

Jęśli nie odbierzesz to przesyłka wraca do sprzedawcy,  uzgodnij ze sprzedawcą  czy potrąci ci koszt zwrotu z  zapłaty czy inaczej to załatwicie.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Client:101866461 jak odstąpisz to sprzedawca Ci wszystko przeliczy przy zwrocie o ile będzie taka opłata bo np. paczkomat nie pobiera opłaty za nieodebranie paczki 🙂 

________
Κώστας
oznacz moderatorów

#2 Obserwator#

Właśnie o to mnie interesuje, bo na stronie było że zwracam towar i wybrać sposób wysyłki, a nie mogę wybrac ponieważ nie dostałem paczki nawet. Czyli to powinno wyglądać tak że przesyłka zostanie automatycznie wysłana z powrotem i zwrócą mi mniejszą kwotę? Czy będę musiał odebrać sam i wysłać?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Nie masz Smarta, nie masz darmowego zwrotu, pisałem powinieneś odebrać i odesłać. Jest także opcja że nie odbierzesz paczka wraca do sprzedającego a on potrącą ci za odesłanie, ale ....

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@Client:101866461  Masz więcej takich pytań?

Nawet nie raczyłeś napisać kto dostarcza paczkę.  Jeśli kurier to zostawi pod drzwiami albo przerzuci przez płot i nie będziesz miał problemów czy odebrać czy nie.

oznacz moderatorów

#2 Obserwator#

Do inpostu będzię dostawa do paczkomatu.

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@Client:101866461 jeżeli to dostawa allegro paczkomat InPost zwrot nieodebrane paczki będzie bezpłatny dla sprzedawcy.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@LEW433 Smart gwarantuje darmowy zwrot a nie nieodebranie paczki !!!!! więc nie narażaj na koszty kupujących i doczytaj regulamin smarta !!!!!!!

ps. żeby coś zwrócić trzeba to posiadać 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Client:101866461 jak smart to trzeba odebrać i odesłać żeby był darmowy zwrot, a jak bez smarta to bez różnicy i tak powrót jest płatny 🙂 oczywiście jak odstąpisz od umowy 😉

________
Κώστας
oznacz moderatorów