Czy mogę anulować zamówienie?

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam zobaczyłem pewna cześć na zdjęciach i ją kupiłem ale potem zaczolem czytać opis że jest inne w niej mocowanie a zdjęcia ogłoszenia przestawiały dwa różne typy tego urządzenia więc się rozmyśliłem i kupiłem ta część a innej aukcji z wysyłką a granicę potem doczytałem że na tej pierwszej aukcji można wybrać jakie mocowanie jest potrzebne ale ja już znalazłem lepsza ofertę czy jest tu taka możliwość anulowania tego i zwrucenia pieniędzy zanim ten pan to wyślę? Bo czasami jak coś kupuje to wyświetla mi że zanim ten ktoś zacznie realizować zamuwienie mogę zrezygnować. Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@rafi1488 Możesz anulować zakup w zakładce "moje zakupy" do czasu zmiany statusu przesyłki.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@LEW433 + o ile na allegro i sprzedawca jest firmą i to udostępnił 🙂
Κώστας
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Sprawdź, czy jest dostępna ta metoda;
- Wejdź w zakładkę Kupione, przy właściwym produkcie kliknij Szczegóły, potem w pozycji „anulowanie zakupu” kliknij Anuluj Zakup, wybierz powód anulowania i ponownie kliknij Anuluj zakup.
Jeśli nie ma takiej opcji;
- Wejdź w Kupione, przy właściwym przedmiocie kliknij „Szczegóły”, potem na dole „Zwróć całość lub część zakupu”, następnie zaznacz przedmiot i wskaż jeden z powodów, najlepiej zaznacz „Bez podania przyczyny”, wpisz numer konta i na koniec zatwierdź zwrot.
- Możesz też wysłać sprzedającemu mailem oświadczenie o odstąpieniu od umowy, czyli krótkie pismo z datą zakupu, numerem oferty, nazwą przedmiotu, swoimi danymi osobowymi, informacją o rezygnacji z zakupu oraz numerem konta do zwrotu wpłaty.
Wszystkie trzy opcje są tak samo ważne. Jeśli zrobisz to przed wysyłką, sprzedawca ma obowiązek oddać Ci całą wpłatę.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Dziękuję bardzo za pomoc.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@rafi1488 To zadziała wyłącznie przy zakupie konsumenckim - jeśli kupiłeś od firmy. W przypadku zakupu od osoby prywatnej nie możesz ot tak odstąpić od zawartej umowy. Większość odpisujących zakłada z automatu, że sprzedają tu jedynie firmy, co nie jest prawdą i co może powodować problemy.
Sołtys Allegro
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@xyz96 A jeśli to nie był zakup konsumencki..?
Sołtys Allegro
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@Vryko A jeśli był?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@xyz96 Brak pełnej informacji...zwalmy to jednak na kupującego 😛
Sołtys Allegro
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@Vryko a czemu na kupującego, sprzedawca domyślnie powinien być firmą bo jak sprzedaje to nie może być inaczej 😄
Κώστας

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Witam tak to był zakup konsumencki. Pozdr 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@LEW433 Tak, dokładnie tak jak pisałeś, jesteś naprawdę bardzo mądry, wszyscy to doceniamy. Nie musisz się przypominać.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Niestety nie mogłem anulować zakupu takiej opcji nie było w tym zamuwieniuw w sobotę pisałem do nich że chce anulować a dzisiaj pisałem i dzwoniłem lecz oni raczej to olali i pan z którym rozmawiałem powiedział że już za późno i oni dzisiaj już to wysłali iżl że mogę zwrócić towar bo mam na to 14 dni z tym że ja nie mam jak dostać się na pocztę i nadać paczkę no cóż.. chyba moja wina..
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@rafi1488 Jeśli wysłałeś im rezygnację przed wysyłką, nie musisz odbierać towaru. Sprzedawca w takiej sytuacji wysyła paczkę na własny koszt i własne ryzyko. Zachowaj maila, w którym informowałeś o rezygnacji, czyli odstąpiłeś od umowy. Sklep musi oddać Ci całą wpłatę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Ile można mieć żółci w sobie i wylewać na AG.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@rafi1488 Nie było możliwości, gdzie kupiłaś ten przedmiot, na zwykłym Allegro czy Allegro lokalne, może była możliwość "zwróć część lub całość zakupu".

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Było to zwykłe Allegro tak była możliwość "zwróć część lub całość zakupu" i ja ją użyłem 7 listopada w ten sam dzień który kupiłem przedmiot od od tej pory widnieje że wszystkie produkty z tego zamówienia zostały już zwrócone. Przepraszam że wylałem tą żółć..
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@rafi1488 Czyli doskonale i bardzo skutecznie odstąpiłeś od umowy. Sprzedawca próbuje Cię okłamać, że musisz odebrać przedmiot i go odesłać. Absolutnie nie musisz odbierać, domagaj się zwrotu całej wpłaty tu; https://allegro.pl/dyskusje/nowa Jutro pomoże Ci tam pracownik Allegro, który zmusi sprzedawcę do zwrotu pieniędzy.