anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy mogę się jakoś ubiegać o możliwość zwrotu jeżeli przedmiot nie był opłacony przez Allegro?

JoannaHelena1
#7 Wielbiciel#
  • Dzień dobry, kupiłam Buty z ogłoszenia Allegro Lokalnie od kobiety która powiedziała, że zejdzie 50zl z ceny jeżeli zrobię przelew jej na konto, ponieważ jest w Niemczech i ma jakiś problem z odbieraniem płatności (nie dokonać rozumiem w czym rzecz ale się zgodziłam). 

• niestety buty przyjechały uszkodzone, poprosiłam ją o możliwość zwrotu niestety nie zgodziła się wylewają na mnie wiadomo pomyj i żalów po czym stwierdziła że buty których zdjęcia jej wysłałam (sfotografowałam wady) nie są jej że specjalnie próbuje jej wcisnąć inne buty żeby wyłudzić pieniądze. 

• oczywiscie jest to kompletna bzdura ponieważ są to buty, które otrzymałam od tej Pani i są one wadliwe. 

• czy jest jakaś opcja lub szansa żeby dokonać zwrotu? Z góry dziękuje za pomoc 🙂 

pozdrawiam Joanna 

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@JoannaHelena1 Cześć, jeśli sprzedająca jest osobą prywatną, to nie ma obowiązku przyjęcia zwrotu. Masz jednak prawo do reklamacji z tytułu rękojmi. W takim zgłoszeniu opisz wady, określ uszkodzenia. Sprzedająca musi rozpatrzyć reklamację (obniżyć cenę, rozpatrzyć ją pozytywnie lub odrzucić). 

oznacz moderatorów

JoannaHelena1
#7 Wielbiciel#

Dziękuje bardzo za pomoc:)

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

JoannaHelena1 jeśli w zakładce ,, moje zakupy na Lokalnie ,, figuruje ten zakup , tak , zacznij od zgloszenia problemu z zakupem . Jeśli nie ma pozostaje Ci policja i RPK , ale problemy będą bo to zakup z zagranicy .

oznacz moderatorów

JoannaHelena1
#7 Wielbiciel#
  • Dziękuje za odpowiedz 🙂
oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@JoannaHelena1 To był zakup na Lokalnie przez Kup teraz lub po wygranej licytacji, czy zakup poza Allegro na podstawie zwykłego ogłoszenia?

Jeśli to było Kup teraz lub wygrana licytacja, możesz wystąpić w wnioskiem o rekompensatę z Programu Ochrony Kupujących. Wniosek złóż tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=d8143baa-4f1d-48b1-9dc1-e76e40a5fc38&subjectId=4c2c4428-a... Daj znać, jeśli Allegro odmówi Ci rekompensaty. Sama zapłata poza Allegro nie ma tu nic do rzeczy. Ważne, aby to był zakup na Allegro przez Kup teraz lub po wygranej licytacji. Jeżeli tak było, możesz otworzyć spór; https://allegro.pl/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE i poprosić tam o pomoc Allegro.

Jeżeli to było zwykłe ogłoszenie, bez Kup teraz i bez wygranej licytacji, Allegro Ci nie pomoże.

oznacz moderatorów

JoannaHelena1
#7 Wielbiciel#

Dziękuje bardzo za odpowiedź 🙂 

oznacz moderatorów