Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć!
W przeszłości dokonałem kilku udanych zamówień z Allegro. Jednak teraz, gdy próbuję dokonać płatności, jedyną dostępną metodą płatności jest Allegro Pay.
Czy dobrze rozumiem, że Allegro Pay jest dostępne tylko dla klientów z Polski? Oznacza to, że nie mogę już kupować z Allegro, ponieważ jestem z Łotwy. Mimo że sprzedawca zezwala na dostawy na Łotwę.
(Przetłumaczone przez Google Translate.)
---
Hello!
I've made several successful orders from Allegro in the past. However, now when I try to check out, the only payment method I get is Allegro Pay.
Do I understand correctly that Allegro Pay is only for Poland customers? Which means that I cannot buy from Allegro anymore, as I'm from Latvia. Despite the seller allowing deliveries to Latvia.
Nie oznacza to, musi to być jakiś błąd.
@Client:107152498 Allegro Pay is indeed available only for Polish citizens, but it is not a payment method, but a credit system. People from abroad can use PayU or Przelewy24, paying by card, for example.
Osoby zza granicy mogą używać PayU albo Przelewy24, płacąc np. kartą.
@Client:107152498 usługa Allegro Pay jest faktycznie dostępna wyłącznie dla osób mieszkających w Polsce, jednak na naszej platformie możesz skorzystać z różnych metod płatności.
Szczegółowe informacje znajdziesz w tym artykule.
Dziękuję wszystkim za szybkie odpowiedzi!
Zachęcony, zajrzałem jeszcze raz i zdałem sobie sprawę, że kliknąłem zły przycisk: „Zapłać później” zamiast „Dostawa i płatność”. Dlatego miałem dostępną tylko „Allegro Pay”.
---
Thank you all for the quick replies!
Encouraged, I looked again, and realised that I had click the wrong button: "Zapłać później" instead of "Dostawa i płatność". That's why I had only "Allegro Pay" available.