Zakupiłam witaminę D3i po otwarciu stwierdziłam że są to dziwne kapsułki ale pomyślałam że tak musi być i po zażyciu trzech źle się czułam mam biegunkę więc jedną z dwóch opakowań nie otwartą zwróciłam a tą otwartą nie wiem czy mogę zwrócić??!!! I co mam dalej robić??
Nie każdy produkt podlega zwrotowi . Kosmetyki ,leki ,produkty spożywcze są zwykle nie podlegają zwrotom ale możesz dopytać sprzedawcę czy wyrazi na to zgodę .
Reklamacja i zwrot to dwa różne pojęcia.
Gdybyś poszła do apteki, kupiła witaminy, a potem dostała biegunki, to myślisz, że apteka przyjęłaby otwarte opakowanie, z którego brakuje trzech tabletek?
Na przyszłość warto czytać ulotki albo skonsultować się z lekarzem i ustalić, jakie witaminy Ci służą, a jakie nie - zamiast sprawdzać to metodą prób i błędów u sprzedawcy.
@tess500 wysłać do Państwowa Inspekcja Sanitarna lub zgłosić i podpytać, może faktycznie jest jakaś felerna partia i szkoda żeby inni się potruli 😞 może być że coś źle połączyłaś te witaminy można przedawkować, kiedyś była ona tylko na receptę !!!
Zgłoś reklamację do sprzedawcy oraz wypełnij formularz na stronie https://smz2.ezdrowie.gov.pl/reportNDPL4