anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy moge dokonac rekamacji z tytulu blednego produktu po okesie 180dni

anitaGurbisz
#7 Wielbiciel#

Hej, zakupiłam farbę podając odpowiedni kod sprzedawcy, natomiast dostałam farbę z innym kodem, sprzedawca przyznał ze dkolnal pomyłki ale niestety minął okres zwrotu i nie mogę odesłać. Minął też okres 180dni gwarancji allegro.

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

kostas11
#21 Demiurg#

@anitaGurbisz co ma do tego zwrot 14 dni i co ma do tego 180 allegro ?????

To reguluje KC i masz 2 lata na reklamację, wyślij sprzedawcy farbę na reklamację z tytułu rękojmi, po uznanej reklamacji powinien Ci wymieć lub oddać kasę oraz zwrócić za odesłanie 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

anitaGurbisz
#7 Wielbiciel#

Dzięki, zasugerowałam się odowiedzia sprzedawcy, że już za późno na zwrot i reklamacja i mogę odesłać na własny koszt..

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@anitaGurbisz  Nie do końca na własny koszt.  Oczywiście sam musisz nadac paczkę i opłacić  zwrot ale  poproś Allegro o umożliwienie otwarcia dyskusji mimo upływu terminu.  Powołaj się na korespondencję ze sprzedającym. To jego błąd i to on ponosi wszystkie koszty z tym związane.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@anitaGurbisz Jak produkt był nowy to masz 2lata na reklamację z tytułu rękojmi i składaj ją bez zastanowienia, jakby sprzedajacy stwarzał problemy to napisz tu: https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=65a29468-5e40-4672-a8d6-e0a1f77e6d3a&subjectId=5d429015-5...

oznacz moderatorów