Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zakupiłam zestaw ogrodowy, wiem że kurier Pocztex to starszy Pan z niewielkim autem a sprzedający oferował opcje dostawy:
-pocztex 130
-kurier 140
Więc zdecydowałam by zamówić zestaw 'kurierem' doplacilam o 10zl więcej i jakie było moje zdziwienie gdu okazuje się że mój zestaw jedzie kilkoma paczkami pocztexem. Sprzedający oczywiście twierdzi że to 'kurier poczty polskiej a nie pocztex' czy ewidentnie robi mnie w jajo.
Stąd moje pytanie czy mogę odmówić przyjęcia paczki a pieniądze zostaną mi zwrócone przez Allegro?
@Burgundka17 Kurier może byc ten sam > opłaty na poczcie i w pocztexie są inne > może ma z pocztexem umowę i dlatego jest taniej
Tylko pytanie czy muszę odbierać paczkę?
Dostałam powiadomienia z pocztexu że to oni są dostawca...
W sądzie ten wpis będzie dowodem w sprawie o rekompensatę kosztów
@Burgundka17 jeśłi jesteś konsumentem a zakup był od firmy a produkty nie wyłączone z prawa odstąpienia to mozesz odstąpić od umowy i nie odbierać przesyłki. Musisz tylko pamietac że jeśli przesyłka sie uszkodzi lub zaginie w drodze powrotnej to Ty odpowiadzasz za zwrot.
Natomiast zupełnie nie rozumiem w czym Ci to przeszkadza. Zamawiasz produkt, produkt otrzymujesz. Nie rozumiem jakie ma dla Ciebie znaczenie jak sie bedzie nazywała forma dostawy którą paczka przyjedzie.
Nie lubi Pocztex. Narazi sprzedającego na koszty wysłania i koszty powrotu tych paczek. Narazi siebie na problemy.
Właśnie dlatego, że lubię Pocztex wzięłam inna dostawę 🙂 od razu wychodzisz z założenia że ojojoj lubi się przyczepić.
Szkoda mi było kuriera z pocztexu bo to starszy Pan z niedużym autem dlatego celowo wzięłam innego, a sprzedawca i tak zrobił jak chciał.
Zresztą napisał mi już maila ze poszło pocztexem ... Więc przyznał się do oszustwa.
A wy tu Hur dur jaka Pani gupia.
@Burgundka17 Nikt Ci nie napisał " jaka Pani gupia." > po prostu staramy się wytłumaczyć, że nie było żadnego oszustwa ani wprowadzenia w błąd > zresztą przed cwilą rozmawiałem z kurierem Pocztexu (akurat przywiózł paczki) i wyjaśnił mi, że to i tak idzie wszystko przez WER > i on wozi paczki zarówno pocztowe jak i pocztexu (właśnie dostałem 2xPocztex + 1X Poczta Polska)
No właśnie było oszustwo bo nie ma czegoś takiego jak 'kurier poczty' , sprzedawca w mailu już nawet przeprosil
A i dorzucę screena jakoby ukazać iż jednak mnie OSZUKANO
Chodzi o to, że u mnie kurierem pocztexu jest miły starszy Pan z niewielkim autem.
Kupilam duży zestaw, stąd uznałam, że dopłacę i przyjedzie to busem z innej firmy kurierskiej a zlitowalam się nad Panem z pocztexu.
W komentarzach jak po czasie zauważyłam ten sprzedawca często praktykuje tą zabawę w 'doplac a będzie inny kurier' po czym robi najtaniej pocztexem.
W rozmowie telefonicznej kłamał mi, że to 'kurier poczty polskiej' a nie pocztex brońciepanie.
Nadanie jak byk widnieje pocztexem.
Bunt mój bo chciałam człowiekowi z pocztexu nie robić problemu, doplacilam (i choćby to było 5zł) to wciaz mnie OSZUKANO.
@Burgundka17 Nadal nie rozumiesz > pocztex jest częścią poczty > ja czasami zamawiam coś przez Pocztę Polską paczką ekonomiczną, czasami do żabki przez Pocztex > przesyłki dostarcza ten sam kurier > to jest jedno i to samo > tylko Pocztex jako taki jest droższy, ale i szybszy.
Właśnie chodzi o to, że rozumiem.
Sprzedawca celowo wprowadza w błąd.
Po komentarzach u niego okazało się że to częsta sytuacja
A mozesz dac screenshoota z szczegolow zakupu czym nadane?
Ależ oczywiście
Ale czy klienta powinna obchodzić umowa sprzedającego?
Wybrałam inna formę wysyłki niż Pocztex a jedzie pocztexem, jak byk.
Więc oszukał czy nie?
@Burgundka17 fotki nie widać , piszesz o innej formie dostawy ....czyli jaką ? przypomnę Ci ,że Pocztex to również kurier .
@Burgundka17 nie chce deprecjonować twoich odczuć, ale poważnie widzisz problem w tym, którym kurierem sprzedawca nadał przesyłki? Nie będziesz ich odbierać, bo idzie tym a nie tamtym? Czy boli Cię ta różnica 10 zł? Jak napisał ziółek, kurier w jednym i drugim przypadku, może być ten sam, choć wcale nie musi. Dodatkowo poczta obsługuje duże gabaryty, w przeciwieństwie do niektórych firm kurierskich.
Mili państwo chodzi o to, że u mnie kurierem pocztexu jest miły starszy Pan z niewielkim autem.
Kupilam duży zestaw, stąd uznałam, że dopłacę i przyjedzie to busem z innej firmy kurierskiej a zlitowalam się nad Panem z pocztexu.
W komentarzach jak po czasie zauważyłam ten sprzedawca często praktykuje tą zabawę w 'doplac a będzie inny kurier' po czym robi najtaniej pocztexem.
W rozmowie telefonicznej kłamał mi, że to 'kurier poczty polskiej' a nie pocztex brońciepanie.
Nadanie jak byk widnieje pocztexem.
Bunt mój bo chciałam człowiekowi z pocztexu nie robić problemu, doplacilam (i choćby to było 5zł) to wciaz mnie OSZUKANO.
Widzę, że pytanie moje trafiło do osób rozgarniętych jak kupa g.
@Burgundka17 hmm czyli pozbawianie pracy miłego starszego Pana ma mu pomóc ? Bo jelsi nie ma przesyłek - nie ma pracy. To tym bardziej dziwne jak dla mnie 😞