Witam. Wygrałem na allegro licytację i przedmiot przyszedł uszkodzony pomimo tego że pudełko było całe. Po założeniu sporu sprzedający odpisał że to firma kurierska uszkodziła przedmiot bo oni zawsze rzucają paczkami i żebym sobie reklamował uszkodzenie w firmie kurierskiej bo on nie przyjmuje mojej reklamacji. Tak jak napisał tak zrobiłem. Na allegro ciągle jest założony spór bo chciałem mieć kontakt ze sprzedającym bez wymieniania się numerami telefonu itp a mogłem potrzebować od niego zdjęć przedmiotu przed wysyłką itp. Ostatecznie udało mi się wygrać z firmą kurierską i oddadzą mi pieniądze które zapłaciłem za przedmiot. Napisałem o tym do sprzedającego który na informację o tym że odzyskam kasę żąda odesłania mu uszkodzonego przedmiotu a żebym nie był poszkodowany to odda mi część pieniędzy które mu zapłaciłem. Czy mam obowiązek odesłać mu przedmiot ?
@gata-gata nie, nie masz takiego obowiązku. Produkt jest Twój, sprzedający odrzucił Twoją reklamację, także nie ma żadnych podstaw do tego, żeby oczekiwać od Ciebie zwrotu towaru.