Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Klient chce zwrocić perfumy, które były w zafoliowanym kartoniku. Twierdz, że zapach jest rozwodniony.W opisie dotyczącym zwrotu mam zaznaczone, że produkt ma ograniczone prawo do zwrotu. Czy muszę przyjąć zwrot?
to reklamacja nie zwrot. wysylasz perfumy do producenta a ten stwierdza czy sa rozwodnione czy nie i ci odpisuje z odpowiedzia podejmujesz decyzje reklamacyjna
to ze zwrotem zapłaty moge się wstrzymać do decyzji producenta?
Nie przy reklamacji obowiazuje cię termin 14dni ale mozesz odrzucic reklamację i cos się poprzepychać czasowo na zasadzie gadanie o zadzie maryni aż producent nie odpisze. @mdrogeria podpowiedz coś ty tam perfumami i kosmetykami handlujesz. @SANDRA06-75 zazwyczaj takie teksty pt zapach jest rozwodniony to kupujący piszą z tylka bo albo zapach się nie spodobał lub przelali perfumy i douzupełnili wodą i wciskaja ci kit.
Właśnie chodzi o to, że klientka kupiła pierwszy perfum, którego ma resztkę u tego samego producenta, u którego ja kupuję i jej się wydaje,ze kupione ode mnie sa rozwodnione... Zapach raczej znała. Zgłosiłam do producenta zobacze, co mi odpiszą.
miałem kiedyś przypadek rozcieńczenia samoopalacza w sprayu poprzez wpuszczenie wody igłą od wenflonu do dyfuzora producent skutecznie usadził ta reklamację
@az1rael nie mam takich problemów , przyjmuje wszystko , mam wymieniane na nowe lub dostaję gifta na mocną przecenę i odsprzedaje jako używki .
@mdrogeria chodziło mi o to czy możesz coś doradzić jak perfumy mogą mieć rozwodniony zapach np byly trzymane w jakiś nieodpowiednich warunkach albo ktoś je rozcieńczał nie pytałem o politykę zwrotów. Pamiętam że kiedyś w podobnym wątku pisałeś że takie a takie zmiany w produkcie wynikały z temperatury w paczkomacie etc coś podobnego
@az1rael podejrzewam ,że przyczyna jest inna bo i spotykałem się z takimi opiniami klientów ,a całym winowajca jest aldehyd aromatyczny o łac, nazwie Butylphenyl Methylpropional zakazany w do stosowania w kosmetyce od początku ub. roku ,producenci stosują zamienniki , ale użytkownicy , którzy długi czas używają ten sam produkt wyczuwają różnicę.
ten zapach wszedł do obrotu juz po zmianie składów zakazany w do stosowania w kosmetyce od początku ub. roku. Wcześniej nie był w obrocie.
@SANDRA06-75 co to za perfumy ?
@az1rael Czytaj to, co pisze założyciel wątku.
A pisze wyraźnie, że klient chce zwrócić produkt.
Nie wiem na jakiej podstawie uznałeś, że to reklamacja. Przecież zwrot towaru może być dokonywany z różnych powodów: odstąpienie od umowy, reklamacja.
Dlaczego uznajesz, że to reklamacja, skoro nie masz do tego żadnych podstaw?
@SANDRA06-75 - prowadzisz działalność/firmę - musisz przyjmować zwroty (z różnych tytułów: reklamacje, odstąpienia od umowy, nieodebrane przesyłki).
@AGD-SERVICE chyba wyraźnie napisane? twierdzi że zapach jest rozwodniony, czyli jest to reklamacja a nie zwrot bez podania przyczyny. Producent sprawdza po serii produkt i wydaje decyzję czy zapach odbiega od normy czy nie miałem takie cwaniackie reklamacje w pracy i pismo / mail od producenta szybciutko sprawę ucinały wraz z potwierdzeniem zakupu na fakturze od oficjalnego dystrybutora. Druga rzecz zapieczętowane perfumy to nie jest tester by sobie odpakować i popsikać jak chce zwrot konsumencki to dostanie zgodnie z art 34.4 pomniejszoną kwotę zwrotu bo produkt nie jest już nowy a przy uznanej reklamacji pełnowartościowy produkt. Trzecia rzecz większość perfum ma w ofertach coś takiego co nazywa się ograniczeniem możliwości zwrotu cyt produkt higieniczny dostarczony w zamkniętym opakowaniu... zakładka zwroty i reklamacje jest integralną częścią oferty jak janusz zakupowy nie umie albo mu się nie chce czytać to janusz zakupowy ma problem
@SANDRA06-75 jak masz ograniczone prawo zwrotu to tylko wyrazem dobrej woli jest czy ten zwrot przyjmiesz czy nie. Możesz zastosować pomniejszoną kwotę zwrotu więc poinformuj kupującą o tym że jako konsumentowi się jej to nie opłaca i chętnie rozpatrzysz reklamację po odesłaniu perfum i odniesiesz soę do stawianego zarzutu rozwodnienia. Pozostaje kwestia działań januszy zakupowych pt walnę negatywa bo mnie wolno bo sprzedawca zastosował przepisy prawa czego uczy allegro rozpasając kupujących