anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy należy się zwrot pieniędzy

Alan_700
#10 Popularyzator#

Cześć 

mam pytanko do pracowników Allegro, niedawno zwróciliśmy Peruke Karnwałową-imprezową i Allegro pomogło nam odzyskać sumę pieniedzy od sprzedawcy, zwrociliśmy z partneką też innemu sprzedawcy Pas do Pończoch, był nie noszony, nie przymierzany na ciało, tylko oglądniety, wyjęty z pudełka, metki nie pourywane, rozmiar za duży xxxl, choć praktycznie wyglądał od na xxxxl, w tym samym dniu schowaliśmy go delikatnie do pudełka i zwrociliśmy - cena pasa 70zł, czy sprzedawca musi nam wzrocić pieniądze nazwa sprzedawcy to 

GV79.PL Spółka z o.o. choćby połowę sumy, czy po prostu 70 zł przepadło, dyskusja jest otwarta i poprosiłem Allegro żeby wypowiedziało się w tej sprawie .

Proszę o odpowiedz .

pozdrawiam Alan_700

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

az1rael
#21 Demiurg#

@Alan_700 wszystko zależy od zawartości zakładki zwroty w ofercie czy tam znajduje się jakieś wyłączenie ze zwrotu. Czy minęło już 14dni na zwrot ustawowy że zakładasz jego brak lub pomniejszenie. Za ślady użycia czy zniszczone opakowanie owszem może parę procent potrącić

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@Alan_700 sprzedawca ma w zwrotach ustawione ograniczenie zwrotu Nie wiem czy w konkretnej ofercie tez było.

oznacz moderatorów

ayo80
Moderatorka
Moderatorka

@Alan_700 jeśli dyskusja jest już rozpoczęta, proszę skorzystaj z opcji “poproś o pomoc Allegro” - chętnie pomożemy. Sprzedawca ma 24 godziny na odpowiedz w dyskusji nie licząc weekendu. Każdy dyskusja jest przez nas monitorowana. Jesteś więc w dobrych rękach!

Paula
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Alan_700
#10 Popularyzator#

Od innego Sprzedawcy dostaliśmy zwrot kasy za zwrot PERUKI karnawłowej-imprezowej, a nią też się nosi na CIELE, na włosach, Pas znów na biodrach, rozumiem że nie ma zwrotów na majtki, pończochy, rajstopy, higieniczne rzeczy, lekarstwa, nosniki DVD itp ....ale pas ?, już nie wspomne że ludzie w sklepach też przymierzają ciuchy, ba biustonosze, majtki i wieszają na koszyk, Sprzedawcy argumentują że kupujący może je założyć na gołe ciało i zwrócić, nie wierzę że są tacy ludzie, że pochodzą DWA, TRZY DNI w majtakch na gółym ciele, a potem te spocone majtki zwrócą Sprzedawcy, i będę się domagać zapłaty zwrotu sumy, czyli co, mamy kupować bielizne na ślepo i nie mamy prawa wyjąć z pudełka i oglądnąć, bo sprzedawca sobie ustalił wzrot ograniczony, jak dla mnie ten przepis to WYŁUDZANIE KASY OD KUPUJĄCYCH, już nie wspomne że czasem numeracja opisana na pudełku nie zgadza się z rzeczywistą numeracją . Ale ok jeszcze żeby to były majtki, pończochy, ale PAS do pończoch, to co moja kobieta sobie chodziła w tym pasie cały dzień, lub dwa dni znudziło jej się i potem zwróciliśmy go, i żądamy wzrotu kasy, bo tak Sprzedawcy zakładają, dla mnie przepis nie życiowy, na wyciąganie kasy od ludzi, zwrot zrobiony a kasy nie ma, nawet połowy sumy nie oddadzą, choć towar był zwrócony w stanie idealnym, nie zniszczonym, ok straciliśmy te 70 zł, Dyskusje kazał mi pracownik Allegro zamknąć to zamknąłem, nie wiem czy ją ODNOWIĆ, lub ZAMKNĄĆ tą sprawę .Aha mniejszego rozmiaru na wymianę nie mieli-ten sprzedawca, to towar ten PAS zwróciliśmy. Proszę o odpowiedz w tej sprawie . ayo80.

oznacz moderatorów

Alan_700
#10 Popularyzator#

Proszę Moderatorkę o odpowiedz w wolnej chwili . pozdr Alan_700

oznacz moderatorów

Alan_700
#10 Popularyzator#

Ps-czy mam otworzyć ponownie dyskusje, czy zostawić tę sprawę, proszę moderatorkę o odpowedz w wolnej chwili . Alan_700

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@Alan_700 to sprzedawca ustala co ma, a co nie ma ograniczonego zwrotu, wg ustawy ale ta jest niezbyt precyzyjna. Masz te informacje ogólnie dostępne w ofercie więc jeśli uważasz, że coś powinno podlegać zwrotowi to wystarczy poszukać sobie takiej oferty od sprzedawcy który twierdzi że u niego można ten towar zwrócić. Tego kwiatu jest pół światu.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

A jak argumentuje sprzedający brak zwrotu środków?

oznacz moderatorów

Alan_700
#10 Popularyzator#

Pracownik Allegro napisał mi w Dyskusji że mam przyjąć zwrot, jakby ten Sprzedawca odesłał mi ten towar, padło tu pytanie o pudełko - nie pudełko było ZWRÓCONE w stanie IDEALNYM, nie rozerwane, dodatkowo zapakowaliśmy to pudełko w folię worek i do kartonu-paczki . Sprzedawca argumentuje że ma ograniczony zwrot, ciekawe bo PERUKE zwróciliśmy a to też ma ograniczony zwrot a zwrot kasy zrobiliśmy, oczywiście metka była nie pourywana, tylko wyjęliśmy z pudełka i zobaczyliśmy na ręce rozciąglismy że za duży rozmiar, mniejszego nie mieli żeby wymienić na mniejszy i spakowany został, cóż odżałujemy te 70zł . Niedługo to będę się bał zamówić np SWETRA, podkoszulki już dla siebie, bo nie będę mógł przymierzyć w mieszkaniu, czy spodni, bo też sprzedawca powie ze ma ograniczony zwrot, w SKLEPIE kobiety, meżczyzni też mierzą bieliznę, oczywiście nie na gołe ciało, i odwieszają na wieszak a biorą taką która im odpowiada, rozumiem że majtki, pończochy ok, ale PAS , przecież Pas do pończoch nie nakłada się na narządy płciowe jak majtki, a na biodra, talie, ale moja kobieta, nawet nie założyła tego PASA . OK straciłiśmy te 70 zł niech będzie, tylko NIECH SIĘ JUŻ NIE BĄWIĄ W TEN CYRK I NIE ODSYŁAJĄ NAM TEGO PASA, bo nie mamy go komu dać, a wystawiać na Allegro też nie będziemy, ani nie pojedziemy z tym PASEM na Targ go sprzedać, mają od nas kase, to niech sobie go zatrzymają, zwrot przyjęli .

oznacz moderatorów