Czy określenie "etui skórzane" może oznaczać, że chodzi o skórę sztuczną? Kupiłam przedmiot na aukcji o tytule "Pióro Wieczne Parker Jotter Czarne Cienka Stalówka F - GRAWER etui skórzane". W opisie aukcji nigdzie nie było napisane, że to skóra sztuczna, nazywana czasem również marketingowo "skórą ekologiczną". Moim zdaniem "skóra" oznacza skórę naturalną, prawdziwą. Tak samo jak "masło" w sklepie spożywczym oznacza prawdziwe masło z mleka. Jednak sprzedawca twierdzi, że określenie "skóra" może równie dobrze oznaczać "ekoskórę". Moim zdaniem to absurd i celowe wprowadzanie klientów w błąd. Kto ma rację? Ustaliłam że zwrócę towar, więc to kwestia bardziej na przyszłość, żebym wiedziała czy za każdym razem gdy będę kupowała produkt opisany jako "skóra", będę się musiała jeszcze dopytywać, czy prawdziwa czy sztuczna.
Może ktoś z ekipy Allegro rozstrzygnie?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
@Lum-i Proszę, podaj numer zamówienia, o które chodzi.
Nr zamówienia c71070f1-dab3-11f0-bf44-7bc04492b14c, nr oferty: 9126913678. Jeszcze raz podkreślam, że sprzedający zgodził się na zwrot, więc interwencja Allegro jest raczej niepotrzebna. Tylko chciałam się dowiedzieć na przyszłość, czy można napisać "skórzane", nie dopisać że ze sztucznej skóry, a po zakupie twierdzić, że towar zgadza się z ofertą. Sprzedawca argumentuje: "napisane jest w tytule "skórzane etui" czyli w tym przypadku ze skóry ekologicznej. Nigdzie nie podajemy że etui wykonane jest ze skóry naturalnej."
@mdrogeria , gdyby było napisane "skóra ekologiczna" w tytule lub opisie aukcji, to by nie było sprawy. Ale było samo "skórzane".
@Lum-i chyba jest jasne , allegro jako właściciel portalu sprzedażowego , w żaden sposób nie zobowiązuje sprzedawców do jednoznacznego określenia materiału , dla allegro skóra ekologiczna to to samo co skóra naturalna , patologię pogłębia katalog , opis oferty w zbyt dużym stopniu obiegający od danych zawartych w katalogu prowadzi o usunięcia oferty , a nawet upomnienia , sprzedawca pobrał dane z katalogu , którego właścicielem jest allegro , zgłaszanie błędów do niczego od dawna nie prowadzi .
@Lum-i a pisało ,że to jest skóra naturalna ? , brak odpowiedniego parametru obowiązkowego to jedyna przyczyna , za którą odpowiedzialne jest tylko i wyłącznie allegro , to przez allegro i chory katalog zostałeś wprowadzony w błąd .