Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy przy wypełnianiu formularza allegro protect trzeba zrobić zdjęcie dowodu jako potwierdzenie tożsamości?
@Client:48693821 A dostałeś taką prośbę w korespondencji z Allegro?
Pewnie znów jakieś oszustwo.
@ko_alka zajmij proszę jednoznaczne stanowisko.
Allegro wysłało mi link właśnie z tym allegro protect i trzeba zrobić zdjęcie dowodu z obu stron jako potwierdzenie tożsamości. Nie chcę podawać takich informacji bo nie jest to bezpieczne. Ale jednak chciałabym zwrot pieniędzy.
Tak jest nawet w regulaminie, masz wybór albo...albo.zdjęciem każdej ze stron dokumentu tożsamości z imieniem, nazwiskiem i datą ważności (w przypadku Konta Junior, kserokopią każdej ze stron legitymacji szkolnej obejmującą następujące dane: imię i nazwisko oraz datę ważności), przy czym Spółka może zrezygnować z tego wymogu, w sytuacji gdy decyzja o przyznaniu rekompensaty Kupującemu nie budzi wątpliwości (w szczególności gdy Kupujący został zweryfikowany na podstawie art. 2.6 lit. a Regulaminu Allegro)
A da się jakoś w inny sposób odzyskać pieniądze?
Rekompensaty nie da się.
@Client:48693821 Jeżeli Allegro zażądana takiej potwierdzenia to musisz podać inaczej nie otrzymasz rekompensaty, Składałeś wniosek do Allegro Protect?
Pod warunkiem że to allegro żąda, a nie jakiś oszust wyłudzacz.
Parę razy korzystałem z protecta, ostatnio w styczniu br. Nigdy allegro nie żądało ode mnie zdjęcia dowodu.
Kilka innych osób również korzystało i nie musialo podawać takich rzeczy. Nie wiem co robić..
Dokładnie, otrzymałam link do allegro protect i tam jest napisane ze trzeba zrobić zdjęcie dowodu z obu stron jako potwierdza tożsamości. Wydaje mi się że moje konto jest wystarczające i nie trzeba nic potwierdzać. Dodatkowo podawanie takich danych nie jesy bezpieczne