Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy skorzystanie z Allegro protect anuluje zakup? Sprzedający nie wywiązał się z umowy nie wysłał towaru w zagwarantowanym terminie minęło ponad 30 dni w międzyczasie skorzystałem z Allegro protect pieniądze zostały mi zwrócone aż tu nagle powiadomienie że przesyłka została wysłana. Nie mam kontaktu ze sprzedającym sklep jest zablokowany a telefon milczy. Nie mam możliwości już zwrotu z Allegro bo minęło 14 dni. Co mogę zrobić w tej sytuacji.
@marlem1986 skorzystanie z Allegro Protect nie anuluje automatycznie zamówienia, więc formalnie powinieneś zwrócić ten przedmiot sprzedającemu.
Ja chce go zwrócić oczywiscie ze tak tylko nie mam kontaktu ze sprzedającym sklep jest zablokowany jego tel nie odpowiada minelo juz ponad 30 dni od zakupu i nie moge zwrocic przez smart a na swoj koszt nie mam zamiaru
@marlem1986 oddać kasę 🙂 zgodnie z regulaminem, lub było nie odbierać !
W razie gdy Kupujący otrzymał świadczenie nienależne bądź Sprzedający naprawił powstałą szkodę, Kupujący zobowiązany jest do niezwłocznego, nie później niż w terminie 7 dni, zwrotu otrzymanej od Spółki rekompensaty na rachunek o numerze PL - 63 1140 1124 0000 5165 0800 1010 CZ - IBAN: CZ4926000000002554730100, kod SWIFT: CITICZPX.
Towaru jeszcze nie odebralem jest w drodze problem w tym ze ja kupowałem nie na swoj adres tylko rodzicow i zgodnie z art. 535 Kodeksu Cywilnego, umowa sprzedaży oznacza, że sprzedawca zobowiązuje się przenieść prawo własności na kupującego, a kupujący zobowiązany jest do zapłaty i odbioru towaru. Dlatego obowiązkiem kupującego jest odebranie adresowanej do niego przesyłki. Więc to chyba tez nie jest takie proste i moze mi naliczy dodatkowe koszty sprawa juz z dwa tygodnie temu byla zalatwiona a tu nagle wysyłka
Zakup od firmy? możesz w każdej chwili odstąpić od umowy zakupu a jak ze Smartem to przesyłka wraca bezpłatnie do sprzedającego.
@marlem1986 e to jak nie odebrany to temat prosty, nie odbieraj a sprzedawcy wyślij maila że rezygnujesz z powodu niedotrzymania terminu dostawy i zapomnij, jak odbierzesz będziesz się z tym bujał 😞
No tak właśnie chyba zeobie meila wyslalem ale sprzedawcy juz nie ma na allegro jest zablokowany to nie wiem czy meile otrzymuje.
@marlem1986 to czy odczyta jego problem, zostaw se tylko kopię maila, wydrukuj w razie co i zapomnij 🙂