anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy sprawę reklamacji prowadzi Chatbot?

Podlas82
#7 Wielbiciel

Jestem bardzo zdziwiony i rozczarowany obsługą allegro. Kupiłem przedmiot - Pv i  dostałem uszkodzony . Tego samego dnia złożyłem dyskusję ze sprzedającym że dostałem uszkodzony towar. Przez formularz allegro zostałem ukierunkowany jako że przesyłka została uszkodzona przez przewoźnika. Sprzedający nie wypowiedział się w dyskusji. Zażądałem zwrotu pieniędzy. 

Sprzedający nie odpowiedział w ciągu 24 godzin od rozpoczęcia Dyskusji - narusza to art.10.2. Regulaminu Allegro.
 Tymczasem odpisuje „pracownik” allegro żebym złożył reklamację u przewoźnika. 

Witaj, P……82, proszę złożyć reklamację u przewoźnika w związku z uszkodzoną przesyłką.”

na co ja odpisuję że 
„Nie wiem czy to przewoźnik uszkodził przesyłkę czy taką przesyłkę otrzymałem od sprzedającego. Składam reklamację u sprzedającego. ”
na co „pracownik allegro”  odpisuje 
„Cześć, Podlas82, jeśli zioło uległo uszkodzeniu, należy złożyć reklamację u przewoźnika. Uzgodnij ze sprzedawcą, czy zgłosi reklamację.„
Jakie zioło? Żadnego zioła nie kupowałem. Sprzedawca nie odpisuje, narusza regulamin allegro a ja mam złożyć  reklamacje u przewoźnika „pracownik allegro”. Przecież  ją nawet nie wiem czy przesyłka była ubezpieczona .mam wrażenie jakbym pisał z jakimś chatbotem . To jest jakieś chore. 

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

serwis-texas
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Podlas82 

Tak, pisze do Ciebie maszyna 🙂

oznacz moderatorów

MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć, @Podlas82. Niedawno w Dyskusji wypowiedział się nasz pracownik. Na konto sprzedającego nałożyliśmy ograniczenia, a Ciebie poprosiliśmy o zgłoszenie reklamacji logistycznej, aby wyjaśnić kwestię uszkodzonej przesyłki. 
Przepraszam za błąd w wiadomości od doradcy - słowo ''zioło'' pojawiło się tam najpewniej przez pomyłkę. 

Marysia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów