Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam wszystkich allegrowiczów. Mam do was szybkie pytanie kupiłem do pewnego sprzedawcy hulajnoge za którą nie otrzymałem paragonu nie przyszła ani drogą mejlowa ani razem z zakupionym przedmiotem. Poprosiłem więc sprzedawcę o wysłanie mi tego paragonu po to abym miał jakiekolwiek podstawy do skorzystania kiedyś (oby nie) z gwarancji która mi przysługuje i taką otrzymałem odpowiedź od sprzedającego:
"...Dzień dobry,
W załączeniu przesyłamy potwierdzenie zamówienia. Nie jest one wymagane w przypadku sprzedaży online w allegro, niemniej na Państwa życzenie wystawiliśmy dokument 🙂
W razie pytań jestem do dyspozycji..."
Dodam że to potwierdzenie zamówienia wygląda mniej więcej tak jak dokument który przekazują na magazyn żeby magazynier skompletował zamówienie przed wysyłką. Proszę o poradę czy ten paragon mi się należy czy nie?
Pozdrawiam
Marcin
@StolarzPL Do ewentualnej reklamacji wystarczy, może być też potwierdzenie przelewu. Jeżeli przedsiębiorca sprzedaje tylko przez internet nie ma obowiązku wysyłania paragonu, ale na twoje życzenie powinien go dostarczyć.
@StolarzPL Niektórzy wystawiają sami FV nawet jak nie żądasz, niektórzy z przesyłką wysyłają paragon ale wystarczy cokolwiek do reklamacji tak jak pisze Ci @Agent051
@StolarzPL nie wszyscy sprzedawcy musza mieć kasy fiskalne, a tym bardziej firmy prowadzące tylko sprzedaż internetową, gdzie rozliczają się na podstawie wpływów na konto, wystarczy Ci jakikolwiek dokument zakupu do ewentualnych reklamacji ( przelew, wydruk aukcji itp.)
Ale na życzenie powinien Ci rachunek wystawić jak nie ma kasy 🙂
@StolarzPL Do reklamacji z rękojmi nie potrzebujesz paragonu, wystarczy jakikolwiek dowód zakupu, na przykład potwierdzenie wpłaty. Do reklamacji z gwarancji może Ci być potrzebny paragon lub faktura, dlatego sprzedawca jeden z tych dokumentów powinien Ci dostarczyć.