Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Miałem w obserwowanych wkrętarkę i zakretarke Metabo, dostałem powiadomienie od Allegro, że obserwowany przedmiot staniał z 750zł na 239zł kupiłem od razu . Pół godziny później dostałem e-mail, że się wkradł błąd i oddadzą mi pieniądze powołując się na jakieś prawne ustawy. A od Allegro dostałem wiadomość, że zapłaciłem za mało za towar. Coś tu jest nie halo?!!!
Michu80vip nie może , ale jeśli zwróci Ci pieniądze allegro nic nie zrobi . Masz prawo domagać się wydania produktu lecz tylko z powództwa cywilnego . Możesz w odpowiedni sposób ocenić sprzedawcę .
@Michu80vip Możesz się domagać wysłania zakupionego towaru, możesz otworzyć spór. Prawda jest taka że istnieje taka możliwość, anulowania np. z powodu rażącej różnicy ceny(pomyłka przy wystawianiu). Na końcu możesz iść do sądu i domagać się realizacji zakupu, czy warto ,sam oceń.
@Michu80vip Sprzedający nie może anulować zamówienia, nie ma podstawy prawnej. Jedyną możliwością jest powołanie się na rażący błąd w cenie (art. 84 Kc), który kupujący może łatwo zauważyć. Przecena z 750 zł na 239 zł nie jest, w mojej ocenie, rażącym błędem w cenie, to typowa przecena o kilkadziesiąt procent, których mnóstwo na rynku. Gdybyś kupił towar wart 1000 zł za 1 zł, wtedy tak. Ostatecznie może zadecydować o tym sąd i masz prawo nawet sądownie domagać się wydania rzeczy. Moim zdaniem w sądzie wygrasz i sprzedawca wyda Ci towar + zapłaci wszystkie koszty sądowe. Nie decyduje o tym sprzedawca ani Allegro.