anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

czy sprzedający może bez wyjaśnienia zwrócić pieniądze za wygraną przeze mnie aukcję

marklowice
#7 Wielbiciel#

Wygrałem aukcję, zapłaciłem wraz z dostawą i otrzymałem komunikat, że sprzedający zwróci mi pieniądze

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

komis-bell
#21 Demiurg#

Teoretycznie nie powinien tego robić ale jak widać - może.
Nic nie poradzisz.

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

Przecież na koncie bankowym jest zawsze informacja "Tytuł przelewu".  Czy to nie wystarczy?

oznacz moderatorów

marklowice
#7 Wielbiciel#

Dobra, ale ja nie chce pieniędzy tylko wygrany na licytacji towar

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@marklowice Do realizacji zawartej umowy sprzedającego zmusić może tylko wyrok sądu - w drodze postępowania cywilnego.

oznacz moderatorów

marklowice
#7 Wielbiciel#

A samo Allegro nie może nałożyć na niego jakiś sankcji ? np. zablokować pozostałe aukcje albo zawiesić konto ?

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#20 Guru#

Ja tam jestem za tylko pod warunkiem równego traktowania. Czyli klientów licytujących i nieopłacających również. Mogę paru delikwentów na pierwszy ogień już podać. A tak na serio to teraz już wystawianie licytacji jest bez sensu, poprzerabiałam wszystko na KUP TERAZ, bo mam dość. Przykładowo leży sobie od 23 dni piękna, zabytkowa paterka i czeka aż klient z Allegro łaskawie za nią nie zapłaci. Na innym portalu był chętny klient z Czech na zakup ale tu ktoś zdążył kliknąć licytuj i chciałam być fair wiec tam zdjęłam. Żałuję, że  licytacji nie cofnęłam i nie sprzedałam tamtemu. Tu klienci robią sobie w licytacjach jaja.

Przykładowo ostatnią dyskusje miałam dobre pół roku temu. Jaką to zbrodnie popełniłam? A taką, że klient klient sobie kliknął licytuj i po 3 tygodniach poinformował w dyskusji, że to przez pomyłkę i wcale nie chce... xD

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@marklowice Nic mu nie zrobi, jak Ci zwróci śrdoki to nie ma zakupu, możesz tylko domagać się sądownie wydania zakupionego przedmiotu.🤗

oznacz moderatorów