Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupiłem towar który zaczął szwankować zanim upłynęło 14 dni i zerwałem plombę czy sprzedający może odmówić przyjęcia ( kontaktowałem się i odmówił)
@sebastianos3 Jeżeli przedmiot "szwankuje" to nie zwracasz lecz składasz reklamację.
Ale co znaczy "zerwałem plombę" ? Czy masz uprawnienia do ingerencji w zakup, masz uprawnienia serwisowe?
ps. jeżeli nie jesteś firmą to odstąpienie od umowy i zwrot jest możliwe ale sprzedający nie musi zwrócić ci wszystkich pieniędzy za przedmiot, sam wycenia zwrot stosownie do wartości uszkodzonego towaru.
@sebastianos3 przy zwrocie nie może odmówić przyjęcia swojego towaru ale może obniżyć jego wartość. Przy reklamacji może odrzucić z powodu nieupoważnionej ingerencji.
@Client:44052296 @sebastianos3 @br. Jeśli sprzedawca prywatny to może odmówić przyjęcia towaru np uzna że zwroci kasę jak wadliwy towar wróci i zauważy ingerencję w ten towar bo ktoś plomby zabezpieczające pozrywał i podejrzewa wymianę bebechów
@az1rael Pięknie, twoje wypowiedzi są genialne, każdy o tym wie. Tylko po kiego adresujesz je do mnie lub do drugiego rozmówcy? Przecież nie ja się pytałem.
Dziękujemy Mr. Az1rael !
@br. jak odpisujesz to odpisuj na całość, a nie pomijaj faktów lub o nie dopytaj. Nigdzie w tekście nie było mowy że zakup od firmy więc należało tez uściślić co jeśli to osoba prywatna jest sprzedawcą i co w taki przypadku prawnie jej przysługuje.
@az1rael Odpowiedzi są odpowiednie tematycznie do zadawanych pytań, skoro pytający nie chce informować od kogo kupił to nie ma potrzeby pisać wielostronicowej instrukcji.
Ale dziękuję za instrukcję, czy ty naprawdę czujesz się upoważnionym do pouczania innych piszących? Naprawdę czujesz w sobie zadatki na geniusza !