anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy sprzedający może przy 6 produktach w jednym zamówieniu policzyć 6 razy koszt transportu?

marza04
#2 Obserwator#

Zakupiłam 6 zestawów klocków lego u jednego sprzedającego w jednym zamówieniu, koszt dostawy określony był jako 39,90 zł. Natomiast przy finalizacji zamówienia naliczono mi 6 razy 39.90 zł. co łącznie dało ok. 240 zł. Niestety zorientowałam się o tym dopiero po opłaceniu zakupu. Uważam, że ta forma pobrania 6 opłat za dostawę do jednego zamówienia była niezgodna z prawem. Złożyłam reklamację jednak sprzedający nie poczuwa się do zwrotu pieniędzy. 

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

mdrogeria
#21 Demiurg#

@marza04 jakim prawem , Masz paragraf ? Sprzedawca nie może zawyżać kosztów dostawy  ,ale jeśli nada w 6 ciu paczkach będzie git .

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@mdrogeria 39,90 wysyłka to pewnie z Chin, zacznie się zaraz że lego przyszło w woreczkach zamiast w kartonie i że to podróbka 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@marza04 a na jakiej podstawie ? koszty dostawy były znane przy finalizacji, może wysyła z różnych magazynów, jak nie wyśle w 6 paczkach to wtedy wystąpisz o zwrot różnicy 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@marza04 widzę, że otrzymałaś wyczerpująco informację od sprzedajacego i zaproponował on zwrot różnicy (więc poczuwa się do zwrotu pieniędzy).

Pozwolę sobie zacytować fragment wiadomości od sprzedajacego: "wszystkie koszty związane z przesyłką – zarówno ich wysokość, jak i sposób naliczania – były jasno wskazane przed finalizacją zakupu. Informacje te są integralną częścią oferty i stanowią podstawę zawarcia umowy sprzedaży na platformie Allegro. Akceptując warunki zamówienia, zaakceptowała Pani również warunki dostawy oraz łączną kwotę opłat."

Nie doszło tu do naruszenia. Zapoznałem się z dyskusją i sprzedający jest otwarty do rozmowy i jeśli jesteś zainteresowana zwrotem różnicy - proszę wypowiedz się w dyskusji.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów