czy Sprzedający widzi kwotę mojej licytacji?

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Czy w czasie licytacji gdy zalicytuję kwotę sporo wyższą od aktualnego postąpienia, Sprzedający widzi tę kwotę maksymalną czy widzi tylko aktualną licytację?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Widzi aktualną 🙂
Κώστας

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Na pewno nie ma możliwości podglądu mojej aktualnej? Ja wiem, że to by zaprzeczało idei licytacji ale byłoby dla Sprzedającego baaardzo miłe...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Sam sobie zaprzeczasz, sprzedawca widzi aktualną, maksymalną widzisz tylko Ty 🙂
Κώστας

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
dzięki, ja tylko jestem podejrzliwy i to wszystko.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@wgorski13, maksymalna kwota to jest ta, którą uznałeś że możesz przeznaczyć na ten towar 😛 a to, że jest opcja kupienia taniej, to zawsze ta najtańsza będzie, do momentu, aż ktoś dołączy 😛

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
już dotarło do mnie🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@wgorski13 Sprzedawca nie widzi kwoty maksymalnej, ale niektórzy sprzedawcy w sposób nieregulaminowy, z pomocą innego użytkownika lub innego swojego konta, potrafią ją zobaczyć.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
To jednak słusznie miałem podejrzenia. jeśli mogą to na pewno to robią. Ale jak? Przecież ja licytując nie jestem w stanie podglądnąć innych. Jedyne co mi przychodzi do głowy "rozeznanie bojem" czyli licytacja z lipnego konta aż do przekroczenia kwoty maksymalnej innego użytkownika. Ale gdybym to robił jako sprzedawca lub z innego konta to musiałbym kupić swój towar😊
Dobrze myślę?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@wgorski13 Nie musiałbyś kupić, sprzedawca może odwołać taką ofertę i już zna Twoje maksimum.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
to znaczy, że jak sprzedawca odwoła ofertę to wtedy mu się wyświetla moje maximum? Na pewno? No ale jak odwoła to musi tę licytacje prowadzić od nowa. A ja wtedy sobie inne maksimum mogę wyznaczyć, nieprawdaż?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Ktoś zaprzyjaźniony ze sprzedawcą składa ofertę z bardzo wysoką ceną, wtedy sprzedawca widzi Twoje maksimum, które zostało przebite. Następnie sprzedawca odwołuje ofertę osoby zaprzyjaźnionej, wtedy znowu widać tylko wcześniejszą kwotę postąpienia, ale sprzedawca już zna Twoje maximum.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
.. więc może zalicytować o 2zł niżej i.. sztucznie podbić licytację do max 🙂

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
A ja nie jestem w stanie zobaczyć tej akcji? Tzn nie ma nigdzie śladu po tym zalicytowaniu i odwołaniu oferty osoby zaprzyjaźnionej?
Ale jeśli tak jest to cała ta licytacja to pic na wodę.....

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
A są podobno jakieś programy do licytacji; tego chyba sprzedawca nie jest w stanie oszukać. Może mi coś podpowiecie?

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Kiedyś w istocie było można widzieć ofertę odwołaną, jak jest teraz po tych "innowacjach" przeprowadzonych przez Allegro to nie wiem, bo od paru dobrych lat nie licytuję ino korzystam z KUP TERAZ. A co do programów to owszem są, trzeba sobie tylko poszukać...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@wgorski13 Byłbyś w stanie to zobaczyć, gdybyś bez przerwy obserwował licytację, jeśli tego nie robisz, nie zobaczysz akcji 🙂 Allegro za bardzo temu nie przeciwdziała, pomimo że to niezgodne z regulaminem, gdyż dzięki temu kwoty uzyskane w licytacjach i prowizje od sprzedaży są wyższe.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
dzięki xyz96
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Dokładnie też mam takie wrażenie, przebijam aukcję i do tego + 15zł na następny dzień moja oferta jest aktualna, ale już na granicy i tak już trzy razy. Ciekawe co? zobaczę jak to się skończy już nie przebijam z zapasem.