Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zakupy zostały dokonane na licytacjach z ustawioną darmową dostawą SMART kurierem DHL i taki rodzaj dostawy został wybrany.W szczegółach dostawy na aukcji przy tej opcji dostawy nie było zawarte żadne zastrzeżenie konieczności późniejszej dopłaty za dostawę w przypadku ich wagi.Jedyne ograniczenie dotyczyło ilości 2 sztuk i ten warunek darmowej dostawy smart został przeze mnie spełniony .
Po sformułowaniu zapytania kiedy nastąpi wysyłka zakupionych przeze mnie przedmiotów sprzedawca żąda zapłaty dodatkowej opłaty za dostawę kwoty 49 zł poza Allegro,co jest niezgodne z warunkami tej oferty.
Proszę o pomoc i odpowiedz ,co mogę zrobić w tej sytuacji, czy muszę godzić się na dodatkową opłatę, niezgodną z warunkami oferty ,aby otrzymać zakupione przedmioty ?
Zgłosiłam problem do Pomocy Allegro i została otworzena dyskusja w moim imieniu ,że nie otrzymałam zakupionych przedmiotów.
Co mogę zrobić,aby otrzymać zakupione przedmioty od sprzedawcy zgodnie z wiążącą umową kupna-sprzedaży oraz warunkami zawartymi w ofertach w dniu dokonywania zakupu ?
W jaki sposób można bronić się przed nieuczciwymi praktykami sprzedawców dotyczącej tej kwestii?
@Client:117674384 Dyskusja to narzędzie które ma rozstrzygnąć spór, umowa jest ważna i to nie podlega dyskusji, ale ja sprzedający zwróci Ci środki to Allegro nic mu nie może zrobić, jak chcesz walczyć to zostaje Ci sąd!
Jeszcze dodam ,że zakup był od firmy na Allegro.
Jak się ma zatem gwarancja ceny i warunków zawartej umowy kupna - sprzedaży ,skoro sprzedawca żąda dopłaty i to poza Allegro ?W takim razie każdy sprzedawca ( firma ) może sprzedać daną rzecz w jakiejś cenie ,a potem po zakończonej transakcji żądać dopłaty za rzecz w kosztach dostawy i jest to legalne i zgodne z regulaminem Allegro tak ?
Proszę również o odpowiedź na zadane pytanie w tytule postu.
@Client:117674384 jeśli sprzedawca odda Ci środki sprawa na allegro będzie zakończona i dyskusja również ,pozostaje tylko droga Postępowania Cywilnego .
@Client:117674384 Jeśli sprzedający zwróci Ci pieniądze to allegro nic mu nie zrobi - o ile sytuacja nie powtarza się nagminnie.
Do realizacji zamówienia sprzedającego może zmusić tylko wyrok sądu.