Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam Allegrowiczów
Kupiłem grę video przez KUP TERAZ, opłaciłem i otrzymałem odpowiedź, że kod do pobrania gry otrzymam po 5 dniach (ok w porządku, zazwyczaj otrzymywałem po kilkunastu minutach lub maks. po godzinie). Po 4 dniach otrzymałem maila od sprzedającego o treści:
"Witam, dokonuję zwrotu środków za grę ponieważ cena już się dawno zmieniła.
Z góry przepraszam"
...po czym nastąpił zwrot środków na moje konto.
Czy takie działanie bez obustronnej strony jest zgodne z regulaminem ? Zakupiłem produkt po pewnej cenie, opłaciłem go, obowiązuje nas umowa kupna-sprzedaży. Po tym zauważyłem, że cena wzrosła o całe... 8zł (przy produkcie za 164zł).
Piszę to zapytanie żeby zaspokoić swoją ciekawość, gdyż w mojej 23-letniej karierze w tym serwisie zdarzyło mi się to po raz pierwszy.
Pozdrawiam
Nie może ale Allegro przy zwrocie środków nie może nic zrobić, regulamin nie ma tu nic do rzeczy, wg prawa kupujesz płacisz, zawierasz umowę kupno_sprzedaż powinieneś otrzymać zakupiony produkt, zostaje ci sąd.
@petrovic może ci odmówić podając przyczynę reguluje to kodeks wykroczęn patrz art o odmowie sprzedaży dostałby mandat jakby przyczynie nie podał ale podał beznadziejną ale podał, jeśli się z tym nie zgadzasz to możesz go pozwać z kc
@petrovic W tym wypadku kłania się Bareja > "nie mamy Pańskiego płaszcza i co Pan nam zrobisz?" > możesz go pozwać do sądu > tylko czy warto > jak zwrócił kasę to Allegro nie będzie interweniowało
Pieniądze zostały zwrócone (jedynie prezent spóźnił się o kilka dni 🙂 ). Chciałem jedynie zaspokoić swoją ciekawość - z wskazaniem na "czy tak wolno"... bardzo dziękuję za każdą udzieloną odpowiedź. Pozdrawiam