anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy sprzedawca może odmówić zwrotu mimo że jest taka opcja na aukcji?

Client:66620860
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry,

Zakupiłam u sprzedającego przedmiot. Na aukcji była informacja o darmowym zwrocie do 14 dni, żadnego ograniczenia w zwrotach. W paczce którą otrzymałam była kartka z informacją że nie można zwrócić towaru tylko ewentualnie wymienić, w dodatku należy dodać do paczki 12zł za koszty przesyłki zwrotnej. A ja chcę ten przedmiot zwrócić a nie wymienić rozmiar. Czy sprzedawca ma prawo mi tego odmówić? Przedmiot był nieużywany

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

LEW433
#21 Demiurg#

Nie może odmówić przy zakupie konsumenckim, także jak towar nie jest wyłączony zgodnie z prawem, albo jak jest takowy zapis w ofercie daj link do oferty.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Client:66620860 Zgłoś zwrot w zakładce "Moje zakupy" i odeślij, ale dokładnie to udokumentuj, poza tym otworz dyskusję i tam to wszystko opisz, masz tam pomoc Allegro: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Nagrałam filmik z pakowania kasu żeby nie wmawiali mi uszkodzeń itp. Okay dzieki 🙂

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Nie może. Liczą się warunki z chwili zawarcia transakcji, a te były zawarte w ofercie. Pewnie skończy się dyskusją, możesz postraszyć UOKiK, zgłoszeniem Allegro itp. W tym wypadku portal powinien bez problemu stanąć po Twojej stronie. 

oznacz moderatorów