anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy sprzedawca musi umieścić paragon, fakturę bądź inny dokument potwierdzający sprzedaż w przesyłce

NewShopping
#8 Zapaleniec#

Czy sprzedający musi umieścić paragon lub fakturę w przesyłce? Nie raz otrzymałem przesyłkę w której nie było ani faktury ani paragonu (nie dostałem też nic drogą elektroniczną). Czy list przewozowy pełni rolę takiego dokumentu sprzedaży? Czy sprzedający może zaksięgować taką sprzedaż za pomocą listu przewozowego? Jeżeli nie list przewozowy to na podstawie jakiego dokumentu księgowana jest taka sprzedaż?

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@NewShopping jeśli nie było dowodu zakupu w przesyłce, warto zajrzeć do sekcji Szczegóły zakupu w zakładce Moje zakupy. Więcej w tym artykule.
Jeśli nie znajdziesz faktury elektronicznej w Szczegółach zakupu ani pozakupowej wiadomości mailowej, zachęcam do kontaktu ze sprzedającym.

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

fox_paws
#16 Inspirator#

@NewShopping Jeżeli kupujesz od osoby prywatnej, to nie musi.

Czytasz wiadomości przysyłane przez sprzedających po zakupie? Tam mogą być odnośniki do pobrania faktury

------------------------------------------------
Allegro No Box, No Kurier, Not Delivery
oznacz moderatorów

Pentium_PRO
#7 Wielbiciel#

Sprzedający prowadzący działalność gospodarczą powinien dołączyć do przedmiotu dowód sprzedaży (w formie w jakiej to przeważnie robi). Sprzedawca prywatny, nie.

oznacz moderatorów