anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy sprzedawca słusznie zwrócił mi część kwoty za produkt, mimo że nie był uzywany , tylko otwarty.

ala1313b
#7 Wielbiciel
  • Czy sprzedawca słusznie zwrócił mi część kwoty za produkt, mimo że nie był uzywany , tylko otwarty.
oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@ala1313b to zależy co Masz na myśli pisząc otwarty ..jeśli zdjęłaś zewnętrzną folię lub przecięłaś blister to owszem słusznie potrącił bo nie odsprzeda dalej produktu jako nowy , żaden stacjonarny sklep nie pozwoli Ci na taki zabieg 

oznacz moderatorów

ala1313b
#7 Wielbiciel

Otworzyłam pudelko , w którym było żelazko parowe i sprzedawca stwierdził, że używałam, a ja nawet nie włączyłam go do prądu. Od razu stwierdziłam, że stacja parowa jest dla mnie za duża i odesłałam bez używania. Produkt na pewno na tym nie ucierpiał. 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@ala1313b przełamałaś plombę zabezpieczającą na kartonowym opakowaniu zazwyczaj taka okrągła naklejka półprzezroczysta?

oznacz moderatorów

ala1313b
#7 Wielbiciel

Nie zauważyłam plomby.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@ala1313b czyli ,, niezauważeniem plomby ,, zmieniłaś stan produktu z nowego na używany ...stąd niepełny zwrot środków .

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

że niby co jest za duże ?....to się nadaje tylko do moderacji .

oznacz moderatorów

AGLOPRIMA2
#14 Krzewiciel

@ala1313b Odwróć sytuację: 

kupujesz coś na Allegro, przychodzi w otwartym pudełku z przeciętą plombą.

Cieszysz się z zakupu czy żądasz zwrotu chociaż części kasy, bo produkt nie jest oryginalnie zapakowany?

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@ala1313b z tego co rozumiem co piszesz to sprzedający miał prawo pomniejszyć zwrot, ponieważ produkt już jest traktowany jako „używany” i sprzedający nie będzie mógł go ponownie sprzedać jako „nowy”.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

misiaczekmr
#11 Animator

Niestety janusz ma do tego prawo, jeśli się nie zgadzasz z decyzją możesz iśc do sądu.

Na przyszłośc w takiej sytuacji zgłoś że dostałaś już otwarty i dlatego zwracasz.

oznacz moderatorów