Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@ala1313b to zależy co Masz na myśli pisząc otwarty ..jeśli zdjęłaś zewnętrzną folię lub przecięłaś blister to owszem słusznie potrącił bo nie odsprzeda dalej produktu jako nowy , żaden stacjonarny sklep nie pozwoli Ci na taki zabieg
Otworzyłam pudelko , w którym było żelazko parowe i sprzedawca stwierdził, że używałam, a ja nawet nie włączyłam go do prądu. Od razu stwierdziłam, że stacja parowa jest dla mnie za duża i odesłałam bez używania. Produkt na pewno na tym nie ucierpiał.
@ala1313b przełamałaś plombę zabezpieczającą na kartonowym opakowaniu zazwyczaj taka okrągła naklejka półprzezroczysta?
Nie zauważyłam plomby.
@ala1313b czyli ,, niezauważeniem plomby ,, zmieniłaś stan produktu z nowego na używany ...stąd niepełny zwrot środków .
że niby co jest za duże ?....to się nadaje tylko do moderacji .
@ala1313b Odwróć sytuację:
kupujesz coś na Allegro, przychodzi w otwartym pudełku z przeciętą plombą.
Cieszysz się z zakupu czy żądasz zwrotu chociaż części kasy, bo produkt nie jest oryginalnie zapakowany?
@ala1313b z tego co rozumiem co piszesz to sprzedający miał prawo pomniejszyć zwrot, ponieważ produkt już jest traktowany jako „używany” i sprzedający nie będzie mógł go ponownie sprzedać jako „nowy”.
Niestety janusz ma do tego prawo, jeśli się nie zgadzasz z decyzją możesz iśc do sądu.
Na przyszłośc w takiej sytuacji zgłoś że dostałaś już otwarty i dlatego zwracasz.