Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Znaleźliśmy taka ofertę. Przy próbie płatności blik wyskoczył błąd i niby zwrot w ciągu 48h. Ale link wygląda inaczej niż zwykle i strona też nie działa, np nie można skontaktować się ze sprzedawcą.
https://allegrolokalnie.0c7a.pl/oferta/96ef38c8-5315-4d44-ba1f-37f3f3986e23
Nie. To oszustwo.
@Client:47165781 czeka Cię wycieczka na posterunek policji. Pieniądze przepadly
Nawet jeśli był błąd blik i mam blokadę środków? Nie idzie ich odzyskać?
@Client:47165781 a w potwierdzeniu było, że wypłata w bankomacie?
Nic nie było. Mieliło blika i nagle u partnerki pokazało błąd transakcji.
A możesz sprawdzić czy kasa zniknęła?
@Client:47165781 to kontakt z bankiem a 🔪 się uda
jak pobrało to już kasy nie zobaczysz
Jest blokada na koncie.
Mnie pieniądze zeszły, a jej wyskoczył komunikat na telefonie kiedy płaciłem
A co przy tej blokadzie widnieje jako typ transakcji? Jeśli wypłata w bankomacie to kasa przepadła.
Możecie spróbować zadzwonić na infolinię banku ale raczej niewiele wskóracie.
Widnieje jako transakcja internetowa blik. Infolinia mówi, że środki mogły zejść od razu, a na koncie zaksięguje się to później, ale może być też błąd.
Tu już byli co mieli nadzieję że odzyskają, nawet jeden się zaprzysięgał że odzyska i tu na forum napisze, ale jeszcze nie napisał...
Kasa przepadła, a komunikat o błędzie ma na celu odwrócenie uwagi (nie pochodzi on z banku, tylko od oszustów).
Ps. Nie da się cofnąć przelewu BLIK-iem, ani wypłaty z bankomatu. Wyjątkiem są płatności zblizeniowe, bo to obsługuje Mastercard. Przelew czy płatność BLIK, to tylko nakładka na system Express Elixir, a on jest ostateczny o nieodwołany.
BLIK to chwila i już kasy nie ma.
Partnerka znalazła ofertę na marketplace, dostała linka na messengerze, teoretycznie ludzie istnieją, wrzucają fotki, mają ponad 500 znajomych, zwykłych, aktywnych na fb. Idzie to jakoś skutecznie zgłosić? I czy taki link może zawierać coś, żeby włamac mi się na konto i dane?
Oczywiście, zapłaciłeś BLIkiem!
Konta na fb są kradzione albo fałszywe.
To są zorganizowane grupy przestępcze i oszukują na masową skalę już od długiego czasu… tu na forum nie ma dnia bez przynajmniej jednego takiego tematu a przypadków o których nie wiemy jest pewnie kilkadziesiąt lub kilkaset dziennie.
Jakiś sposób na skuteczne zabezpieczenie telefonu?