anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy tak powinna wyglądać sprzedaż sprzedaż wadliwego towaru?

Client:50621331
#7 Wielbiciel#

Ostatnio zkupiłem słupki ogrodzeniowe 2,3m 60x40 od sprzedającego "stalpajęczno" w ilości 38szt kiepsko zapakowane folią bąbelkową,trochę styropianu o gr.0,5cm i owinięte ciemną folią. Paczki dostarczył kurier DPD w ilości 6 szt w stanie nienaruszonym. Po rozpakowaniu paczek okazało się,że 17szt posiada różnego rodzaju wady a mianowicie: przetarcia,końcówki z jednej i drugiej strony słupków są porysowane na odległości 15cm,znajdują się nawet wgniecienia zamalowane czarnym flamastrem. Zrobiłem zdjęcia i zgłosiłem reklamacje. W odpowiedzi otrzymałem wiadomość,że słupki na zdjęciach nie są ich a uszkodzenia sam zrobiłem. Prowadziłem nawet dyskusję z której musiałem zrezygnować,ponieważ doprowadzili mnie do białej gorączki. Reklamacji nie uznali,więc postanowiłem zwrócić całość zamówionego towaru. Kiedy zaznaczyłem zwrot towaru na własny koszt to natychmiast dostałem informację,że jeżeli będzie towar uszkodzony to pieniądze wrócą do mnie ale pomniejszone o powstałe szkody.                                                                                                                            W google i na mapie sprawdziłem co to za firma,jak wygląda i w jaki sposób szykują i pakują towary. Nic mnie nie zdziwiło.

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

KOGIEL_T
#18 Luminarz#

@Client:50621331  stare przysłowie pszczół mówi : "mądry Polak po szkodzie...",

ale Kochanowski twierdził inaczej

" Cieszy mię ten rym: "Polak mądr po szkodzie";
Lecz jesli prawda i z tego nas zbodzie,
Nową przypowieść Polak sobie kupi,
Że i przed szkodą, i po szkodzie głupi.

morał z tego taki ,najpierw zapytaj wujka Google , a później kupuj😉

oznacz moderatorów

Client:50621331
#7 Wielbiciel#

Nic ciekawego nie napisałeś. Jeżeli firma/dwu osobowa/ sprzedaje towar X ,z którego są reklamacje i uzbiera się duża ilość wadliwego towaru to potem trafia taki przedmiot do X kupującego i powstaje problem.                                                                                                                      Jeżeli chodzi o google to nie jest 100%  do końca autorytet .

oznacz moderatorów