Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
https://allegrolokalnie.v8a6ca0.pl/oferta/1ec7cab3-fe32-4819-bb43-b5ee0fac3349
niestety już kupiłem produkt, a nie jestem pewny czy jest to oryginał czy oszustwo
Oszustwo.
napewno?
co mógłbym zrobić w tej sytuacji?
Niewiele, zgłosić na Policję ale nie słyszałem żeby ktoś odzyskał kasę.
oferta zegarka była wystawiona na **piiip** i w dodatku dostałem fakturę potwierdzającą zakup numer seryjny urządzenia które mam dostać jest autentyczny, wszystkie zdjęcia zostały samemu zrobione bo nie ma ich w internecie, w dodatku sam zaproponowałem że bezpiecznie byłoby przez allegro lokalnie, sprzedawca się zgodził, nie rozumiem dlaczego jest to nie autentyczne. czy jest jakiś konkretny powód?
Jest
wyglad adresu
wejd sobie na Allegro lokalnie w samodzielnie znaleziona oferte i porównaj wygląd adresu
Adres strony
przede wszystkim nie da się kupić niczego na Allegro bez zalogowania, pamiętaj, a tu pierwsza z brzegu oferta: https://allegrolokalnie.pl/oferta/iphone-12-mini-bez-icloud
poczytałem trochę i w ciągu 3 dni mogę zgłosić do banku reklamację przelewu i oni będą próbowali się skontaktować z oszustem i próbować cofnąć przelew, sam napisałem jeszcze do oszusta, może się uda…
🤗
@Client:98932461 "twoje" pieniądze już dawno zostały wypłacone w bankomacie
kolega mojego brata miał podobną sytuację i również jest w tym samym banku co ja, bank oddał mu pieniądze i złożył wniosek na policję, a pieniądze miał, w poniedziałek muszę podjechać, mam nadzieję że się uda odzyskać..
@Client:98932461 wróć do wątku z dobrymi wiadomościami
@Client:98932461 Dużo kasy wtopiłeś?
1100…
@Client:98932461 Najważniejsze jest to, że ten link prowadzi do google > nawt po zakupie linki z Allegro nie znikają > tego już nie ma > tylko policja jak napisał LEW > szansa na odzyskanie kasy to ok 1%
@Client:98932461 Niestety wtopiłeś 🙁
Raczej ok 1‰.
Cóż ja bym jedynej szansy upatrywał w tym że jest weekend. To raczej nie byl szybki przelew lecz zwykły przelew na rachunek a te sa z reguły księgowane w poniedziałek rano. Jeśli bank jeszcze nie zrealizował przelewu to może przez kontakt z bankiem na ilfolinii da sie to jeszcze jakoś zatrzymac choćby całkowicie blokując rachunek aby w poniedziałek całą sprawe odkręcic juz fizycznie w oddziale.. Ale to tylko moje gdybanie.......