Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Sprzedawca twierdzi że nie może zwrócić mi pieniędzy przez allegro tylko mam podać nr konta,czy to normalne ?
@Client:93530578 Na Allegro Lokalnie to normalne, inaczej nie odda. Nawet na zwykłym Allegro to normalne. Na zwykłym Allegro przez Allegro odda, ale nie zawsze jest to możliwe.
Na zwykłym allegro również to normalne.
Na allegro sprzedawca może zdefiniować różne sposoby wypłaty środków np.: w określone dni, od określonej kwoty, ręczne wypłaty itp. Prawdopodobnie pieniądze zostały wypłacone i zwyczajnie na swoim koncie allegro nie ma środków na realizację zwrotu przez PayU.
Co więcej, może mieć środki na koncie, ale nie akurat na wybranej przez Ciebie metody płatniczej... w skrócie - podaj numer konta i będzie ok:)
@Client:93530578 dobrze, że zachowujesz czujność podczas zakupów, ale tutaj możesz być spokojny. Tak jak napisali pozostali może się tak zdarzyć, że sprzedający nie ma środków na saldzie Allegro Finanse i dlatego prosi Cię o numer konta.
Próbowałem znaleźć jakiś sposób na zwrot środków kupującemu przez PayU ale niestety na ALLEGRO Lokalnie nie mam takiej możliwości. Przez zwykłe Allegro też nie mogę bo tam nie pokazuje mojej sprzedaży z A.Lokalnie...
Może komuś się to udało?
Będę wdzięczny za jakąś radę. 🙂
@ignacdarek Cześć. Na Allegro Lokalnie jedyną możliwością zwrotu jest poproszenie kupującego o dane do przelewu i bezpośredni zwrot płatności na jego konto. 🙂
ko_alka, dziękuję za info. 🙂