Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dziś powinienem otrzymać paczkę do paczkomatu inpost. Po rozmowie na ich infolinii obawiam się że jej dziś nie otrzymam. Czy to u nich normalne?
@Zaufany75 sporadycznie ,ale się zdarza , właśnie szczególnie we wtoki , niemniej deklarują 2 dni od podjęcia paczki przez kuriera ,
Deklarowane mają 2 dni więc do jutra opóźnienia nie ma mimo dziwnych komunikatów Allegro. Jednak zwykle rzeczywiście wyrabiają się w 24h. Poza tym jeszcze jest czas. Mieszkam w mniejszej miejscowości to jeszcze około 18-19 potrafią wozić, w większych miastach bywa nawet 22.
Teraz mają zatrzęsienie, bo wszyscy podręczniki, wyposażenie piórników kupują i ciuchy do szkoły. Samych szkolnych pie.rd.ółek z chin pewnie mają tony, bo z tamtych portali tylko inpostami prawie chodzi (przynajmniej u mnie).... A gdzie reszta portali.
Ja normalnie mam 5 paczek w miesiącu. Tylko dziś odebrałam już 5, 2 jeszcze dziś mają dojść i czekam na kolejne 6 od Azjatów... To obecnie chyba nic nadzwyczajnego. A i tak mam mało, bo ciuchy wcześniej były...
@Zaufany75 @AnnaG-Antyki @mdrogeria
Jeżeli chodzi o terminy to:
W usłudze Inpost Paczkomaty - deklarowany termin doręczenia to 2 dni robocze, a gwarantowany do 7 dni roboczych.
W usłudze Allegro Inpost Paczkomaty - deklarowany termin doręczenia to następny dzień roboczy, nie ma terminu gwarantowanego.
Twoja paczka to raczej Allegro Paczkomat Inpost, a tu nie ma czegoś takiego jak opóźnienie (bo nie ma określonego terminu gwarantowanego). Bez względu na czas dostawy, przesyłkę uważa się za doręczoną w terminie.
Czym się różnią usługi: Paczkomaty InPost, od
Allegro Paczkomaty InPost?
Jedno wysyłasz na umowie allegro, a drugie na własnej...
Sprawa wygląda tak:
1. Regulamin Allegro Inpost mówi o dwóch dniach roboczych, ale...
2. We wspomnianym regulaminie jest odniesienie do regulaminu ogólnego Inpostu, a tam masz termin dostawy D+5 dni roboczych.
Inpost rozpatruje reklamacje dopiero po 7 dniach od daty nadania. Do tego czasu przesyłka nie jest uznawana za nieterminową.
Przerabiałem ten temat już dziesiątki razy. Wszystkie reklamacje składane przed upływem 7 dni były z automatu odrzucane.