anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy to sztuczna inteligencja, czy naturalna głupota obsługuje Wiadomości???

WREDZIA-W1
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Tak wygląda moja dyskusja ze sprzedawcą. Zróbcie coś z tymi **piiip**yzmami, bo za chwilę wyjdę z siebie!

Ja: 

Dzień dobry 🙂 Poproszę o datę przydatności, bo chcę kupić kilka sztuk. Dziękuję 🙂

Sprzedawca: 
Przepraszam, nie mogę pomóc. Proszę sformułować pytanie w inny sposób i podać dokładne informacje: nazwa produktu i wariant, marka, ewentualnie numer partii, zdjęcie opakowania lub link do oferty. Jeśli pytanie dotyczy oferty sklepu, proszę doprecyzować, o jaki produkt i ile sztuk chodzi. Na podstawie tych danych będzie można sprawdzić datę przydatności lub wyjaśnić, że data zależy od konkretnej partii i sprzedawcy.

Ja:
Wysłałam pytanie z konkretnej aukcji, więc myślałam, że wiecie, o który produkt chodzi. To masło: https://allegro.pl/oferta/maslo-klarowane-swieze-do-smazenia-240g-tluszcz-do-kuchni-gotowanie-
eoovita-13052894215

Sprzedawca: 
Przepraszam, nie mogę w tej chwili pomóc z zapytaniem w takiej formie. Proszę sformułować pytanie w inny sposób i doprecyzować, jakie informacje o produkcie są potrzebne — np. skład, wartość odżywcza, sposób użycia (do smażenia), alergeny, przechowywanie, termin przydatności czy warunki oferty sprzedawcy. Jeśli chodzi o inny produkt, proszę wskazać dokładnie, o który produkt chodzi lub wkleić najważniejsze dane z aukcji.

Ja:
Do kiedy jest zdatne masło klarowane do spożycia na tej aukcji: MASŁO KLAROWANE Świeże Do Smażenia 240g Tłuszcz do Kuchni Gotowanie Eoovita, cena 24,98zł.

Sprzedawca:
Przepraszam, nie mogę pomóc w ustaleniu konkretnej daty przydatności tego produktu. Proszę sformułować pytanie w inny sposób. Jeśli chodzi o ofertę z aukcji, proszę doprecyzować, o który dokładnie produkt chodzi: przesłać link do aukcji, zdjęcie etykiety z datą ważności, numer partii lub nazwę sprzedawcy; po otrzymaniu tych informacji będzie można udzielić dokładniejszej odpowiedzi lub wskazać, jak sprawdzić datę ważności (opis aukcji, kontakt ze sprzedawcą, sprawdzenie opakowania).

Ja:
Wy się dobrze czujecie??? Nie wiecie co sprzedajecie? Podałam tytuł aukcji, cenę i co jeszcze mam podać? Zdjęcie etykiety z datą ważności? Może jeszcze załączyć podanie, dwa zdjęcia, świadectwo chrztu i klucz do mieszkania? Bujajcie się razem ze swoim masłem!! Pierwszy raz w ciągu 20 lat zakupów na Allegro mam do czynienia z takimi ignorantami!

Sprzedawca:
Przepraszamy za zaistniałe problemy związane z zamówieniem oraz za wynikłe z tego nieporozumienia. Przekazuję zgłoszenie do działu obsługi klienta, który niezwłocznie zajmie się sprawą. Odpowiemy najszybciej, jak to będzie możliwe, i dołożymy wszelkich starań, aby sprawa została rozwiązana w sposób satysfakcjonujący. Prosimy o chwilę cierpliwości.

Ja:
Przestańcie wklejać te **piiip**yczne gotowce! Nie chodzi o żadne zamówienie, a o datę ważności masła. Przerosła Was odpowiedź na banalne pytanie, przypisane do aukcji??? Czy jakaś ludzka istota, myśląca samodzielnie przeczytała moje pytanie, czy posługujecie się wyłącznie systemowymi odpowiedziami?

Z niecierpliwością czekam na odpowiedź sprzedawcy 😂🤣😂🤣
Ula

Ula
oznacz moderatorów
15 ODPOWIEDZI 15

mwmonety
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Mi to wygląda jakby ten sprzedawca wystawił towar który dopiero po uzyskaniu szczegółów składu ,ilości itp. Dopiero je po tym produkował. Po wykonaniu będzie miał jasność kiedy będzie mógł wysłać. Te jego odpowiedzi z automatu brzmią jaki się gadało z kimś co nie rozumie co się do niego gada.  

oznacz moderatorów

WREDZIA-W1
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

On chyba zaangażował AI, tylko coś nie wyszło. Za głupia na Allegro 🤣 I tak od rana nie mogę dostać prostej odpowiedzi.

Ula

Ula
oznacz moderatorów

Client:131016720
#9 Pomysłodawca

Odpuść sobie ten zakup. Proste.

oznacz moderatorów

jabollus
#12 Orędownik

@WREDZIA-W1  napisał(a):

On chyba zaangażował AI, tylko coś nie wyszło. 

Ewidentnie AI.

Jak jest nr tel, to zadzwoń i zapytaj, będzie szybciej.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@jabollus ja bym po pierwszej takiej odpowiedzi, odpowiednio odpisał i poszukał gdzie indziej 😄

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@WREDZIA-W1 co się dziwisz coraz więcej takich cudów wychodzi, coraz częściej AI generuje głupoty, wprowadza zamieszanie, dodatkową pracę i irytację kupujących, niedługo kupujący zaczną szukać sklepów z hasłem "odpowiadamy osobiście nie posiadamy botów"

WREDZIA-W1
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Dokładnie tak będzie 🙂 Ja już, jak do mnie ktoś dzwoni z jakąś ofertą, zadaję pytanie czy rozmawiam z żywym człowiekiem czy z botem. Jak bot, to rozłączam. 

Allegro nie powinno jednak pozwalać na takie działania, bo sprzedawca ma odhaczony szybki kontakt, a faktycznie się nie skontaktował przez całą dobę.

Ula

Ula
oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Odpowiedź jest prosta minimum pół roku plus jakby miał mniej to musiałby oznaczyć w ofercie jako produkt szybko psujący się i mieć wyłączenie z zwrotów (data przydatności poniżej 3 miesięcy)

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@WREDZIA-W1 Allegro nie powinno jednak pozwalać na takie działania

Allegro samo w dyskusjach korzysta z AI i też czasem nie na temat i wprowadza w błąd, to nigdy nie będzie działało poprawnie na 100 % a irytacja rośnie, napisałem to samo pytanie dostałem odpowiedź taką co Ty

Przepraszam, że nie mogę pomóc w obecnej formie. Proszę sformułować pytanie w inny sposób i doprecyzować, o jaki produkt lub dokument chodzi — na przykład podać nazwę produktu, numer partii, datę produkcji lub przesłać zdjęcie etykiety; na tej podstawie będzie możliwe udzielenie informacji o terminie ważności.

napisałem że se jaja robią żeby wyłaczyli bota to dostałe 🙂

Przepraszamy za problemy z zamówieniem i za powstałe niedogodności. Przekazuję wiadomość do działu obsługi klienta. Odpowiemy najszybciej, jak to będzie możliwe, i dołożymy wszelkich starań, aby byli Państwo zadowoleni.

WREDZIA-W1
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Brak słów!

Ula

Ula
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@WREDZIA-W1 jak chcesz indywidualnego traktowania to udaj się do sklepiku osiedlowego , ale biegnij szybko bo te znikają jeden po drugim . W takim miejscu uśmiechnięta ekspedientka weźmie to masełko do ręki i nawet przy pomocy lupki odczyta datę przydatności  ,owszem , zapłacisz parę groszy więcej  ,ale będziesz miała pewność ,że kupujesz to co potrzebujesz . W korporacjach obrośniętych AI , programami lojalnościowymi , promocjami , gazetkami  ,aplikacjami pomimo zewnętrznego wrażenia jesteś tylko jednym z milionów portfeli do ogolenia  ,dla nich kilka ,,w te czy wewte,, nie robi różnicy 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@mdrogeria zapłacisz parę groszy więcej

tu bym się zastanowił 😄 

WREDZIA-W1
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

90% zakupów robię w małych rodzinnych sklepikach. Korporacje staram się omijać szerokim łukiem. W markecie ostatni raz byłam 6 lat temu. Allegro też zacznę omijać. Zwłaszcza po tej reklamie:allegro3.JPG

Ula

Ula
oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@WREDZIA-W1 specjalnie dla coebie data ważności tego masła 3.09.2026

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Ej wystarczyło napisać, że to tak miało być, a nie zaraz posta usuwać:). Przecież to nie moja wina, że wygląd bywa mylny xD