Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
dostałem taki mail. czy to jakiś rodzaj wyłudzenia? co to jest ?
|
||
Prosimy o natychmiastową wpłatę 2.32. ZAPŁAĆ Potwierdzenie rejestracji oznacza akceptację Regulaminu Allegro.
|
|
||
|
Dostałem to samo. Ta sama kwota.
Wiec na 100% to wyłudzenie.
tak myślałem. dziękuję, czy allegro jest zainteresowane aby to badać?
@ryba230880 edytuj to i wywal linki co by nie klikali 😞
a pozatym allpartners nie zajmuje się windykacją tylko brokerstwem 🙂
@kostas11, nie, nie trzeba nic robić, poprostu ludzie muszą się ogarnąć..
@kostas11 staramy się walczyć z phishingiem, natomiast wygląda to trochę, jak walka z wiatrakami 😞
Dziś wrzucę aktualizację artykułu o wyłudzeniach i próbach podszycia.
@cloudcloud wiem że to nie do opanowania, chodziło mi bardziej o usuniecie aktywnych linków z postu 😉
dzięki 😄 siedzenie w domu daje mi się we znaki 😉
Ja dostałam takiego samego maila a nawet kilka.
Scam
@Black_Witchman, @rossella, wiemy 😉
@konto zamknięte - wiecie? Pewnie sam to wysyłasz, stąd wiesz!
Mamy cie!
(żart)
😀
dwa razy frytki poproszę! 😋
<daje frytki @exoryna> 😙
Otrzymałam takiego maila:
"
|
||
Prosimy o wpłatę 2.32. ZAPŁAĆ Potwierdzenie rejestracji oznacza akceptację Regulaminu Allegro
|
Już wyczytałam, że jest to fake i wyłudzenie pieniędzy, ale nie wiem jak skontaktować się bezpośrednio z administracją Allegro - niech wydadzą jakich komunikat w tej sprawie. Widzę, że dużo osób dostaje te maile.
1. Czytaj wątki poniżej
2. Sprawdź nadawcę to NIE jest email z domeny Allegro.pl
3. NIC nie klikaj, zignoruj
4. Zgłoś do allegro jako pishing
Próba wyłudzenia pieniędzy / hasła
@agata0071 fajnie tylko czemu udostępniasz aktywne linki i narażasz innych użytkowników na kliknięcie, sprawa znana, jest sporo wątków na ten temat, edytuj wpis i usuń linki nie klikaj w nie 😞
W którym miejscu udostępniłam aktywny link? bo z ja żadnego nie widzę - w czasie umieszczania tekstu został on zmieniony.
Jak napisałam w tekście wiem, że jest to próba wyłudzenia i w nic nie klikałam. Zamieściłam tu kolejny tego typu post aby administracja Allegro zwróciła na to uwagę i podjęła stosowne kroki czyli powysyłała info do swoich klientów, że cos takiego ma miejsce. Pozdrawiam
@agata0071 był aktywny, zgłosiłem do admina i skasowali 😉
Ano, ludzie to zgłaszają chyba odkąd tylko gadane wystartowało.
Alegro powinno wysłać mailing do wszystkich, że nie wysyłają takich informacji nigdy, itepe. (chociaż nie wiem, może wysyłają?)
To jedyne co mogą zrobić - przecież nie zablokują ani otrzymywania emaili od tych wyłudzaczy ani tych stron.