Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Chciałem skorzystać z POK (programu ochrony kupujących), ponieważ nie otrzymałem towaru za który zapłaciłem. Kilkukrotnie kontaktowałem się ze sprzedającym, jednak on tylko cały czas przedłużał termin dostarczenia mojego zamówienia. Czekałem prawie miesiąc na przesyłkę, jednak bez rezultatów. Postanowiłem interweniować i złożyć reklamacje. Wypełniając wniosek wymagane jest wysłanie skanu dokumentu potwierdzającego tożsamość. Moje pytanie brzmi: czy to wysłanie swojego dowodu osobistego jest bezpieczne i czy jest konieczne?
@Client:28106215 Nie zawsze, a jeśli już, możesz zasłonić w dowodzie niektóre dane. Skontaktuj się z Allegro i to wyjaśnij; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=6464910c-6c94-4a98-8205-c92e3ce82158
Jesli jest taka możliwość, wyślij wniosek bez skanu dowodu i poczekaj na reakcję Allegro.
@Client:28106215 możesz anonimizować dokument, tak aby najwrażliwsze dane były niewidoczne, jednak aby skorzystać z POKa nie trzeba przesyłać skanu dowodu, powinieneś mieć możliwość pominięcia tego kroku.